На суддю Салая, який вивів на чисту воду Вовка і ОАСК, чинять тиск

За матеріалами інтернет-видань 20.03.2024 403
 
   Автор: Михайло Жернаков, доктор юридичних наук, сторінка ФБ.
   Судді, за чиї рішення не соромно – в Україні теж є! Один із них – Геннадій Салай. Саме він у 2019 році дав дозвіл НАБУ на встановлення прослушки у кабінеті голови ОАСКу Павла Вовка. Так зʼявилися легендарні “плівки Вовка”.
   Через це рішення Салай отримав немало тиску від друзів Вовка і Портнова. Як наслідок – сьогодні Третя дисциплінарна палата ВРП має розглянути дисциплінарну скаргу щодо Салая. І ми у ЦПК будемо обовʼязково слідкувати за цим процесом.
     “Цікавий” збіг – дисциплінарну скаргу по Салаю до ВРП у свій час подав Ростислав Кравець. Той самий Кравець, який подав заяви по мені в ДБР. Той самий адвокат Вовка, Портнова і Богуслаєва. А друга підписантка заяви по Салаю – нардепка від екс-ОПЗЖ Антоніна Славицька.
   Кравець у свій час мав підозру у справі "плівок ОАСК". А Славицька на ”плівках Вовка” згадується кілька разів. Чудова компанія, правда?
   У 2021-му скаргу Кравця на Салая розглядали члени ВРП, частина з яких також була на цих самий “плівках Вовка” зафіксована.
   Зараз, після того, як ми у ЦПК з партнерами проадвокатували перезавантаження ВРП – є шанс, що ВРП не опуститься до покарань суддям за рішення, що викидають покидьків з судової системи.
   Для розуміння: БЕЗ дозволу на прослушку, який надав Салай, всієї жесті із організацією злочинної групи в ОАСК ми просто не дізналися б. І Вовка на лаві підсудних точно не побачили б. Як і ліквідованого ОАСК.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ