Україна почала жити в екологічному боргу – голова Держекоінспекції

За матеріалами інтернет-видань 09.08.2021 398

З 8 серпня Україна живе в екологічному боргу, тобто використовує більше ресурсів, аніж довкілля здатне відтворити за рік повідомляє сайт Mind. Про це повідомив голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований на своїй сторінці у фейсбуці. За його словами, цю дату розрахували дослідники організації Global Footprint Network. Щороку фахівці аналізують використання природних ресурсів у різних країнах та на планеті в цілому і визначають День екологічного боргу. Для всієї Землі він наступив 29 липня.

«Ресурси нашої планети не безмежні. Забруднюючи воду токсичними речовинами, засмічуючи землі пластиком та хаотично видобуваючи корисні копалини людство наближує Землю до повного виснаження. А це – невтішне майбутнє для всієї цивілізації. Єдиний вихід для людства – змінити підхід до споживання ресурсів», – написав Мальований.

Він додав, якщо щороку День екологічного боргу посуватиметься на п'ять днів, то вже у 2050 році обсяг споживання ресурсів дорівнюватиме обсягу їх відновлення. Наразі в Україні динаміка позитивна: торік ця дата припала на 24 липня – на два тижні раніше.

 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ