Виведенням підрозділів БПЛА з Бахмуту ОП суттєво послаблює оборону міста

Григорій Давиденко 06.03.2023 4211
 
На зображенні може бути: 2 людини та на відкритому повітрі
   

     Збройні сили України, ймовірно, проводять обмежене тактичне відведення військ у Бахмуті, при цьому зарано робити оцінки щодо намірів про повний відхід з міста. Про це заявили аналітики Інституту вивчення війни. Вони вважають, що українські сили, можливо, відходять зі своїх позицій на східному березі річки Бахмутка, враховуючи нещодавнє руйнування залізничного мосту через річку на північному сході Бахмуту. Раніше президент України Володимир Зеленський заявляв, що гарнізон Бахмуту продовжуватиме тримати оборону міста, як стратегічно важливого об'єкту. На крайніх засіданнях Ставки Верховного командувача героїчній обороні міста завжди приділялася належна увага.

    Втім, недавній наказ про виведення з Бахмуту підрозділів БПЛА, які завдають суттєвої шкоди ворогу та є очима армії, розбурхав українське суспільство. В соцмережах командир взводу Юрій Луценко (на фото вгорі) повідомив про це.

    "Позавчора отримав персональний наказ вибути з підрозділу ЗСУ Бахмуту і продовжити службу в ТРО.
Підрозділ, де я 110 днів і ночей проходив службу на Бахмутському напрямку, теж перевели на інший напрямок.
    Виконання обох наказів постійно моніториться для доповіді в ОП.
Не хочу під час війни говорити все, що думаю про політичне керівництво.
    І все ж мушу сказати дві речі:
- Дуже шкода, що сили оборони Бахмуту в критичний період, крім проблем із бк, матимуть ще й менше очей БПЛА.
- Ця мілка політична помста не зробить Україну сильнішою. Тих, хто голосував не за Зеленського - 25%. А в Армії навіть більше. Тож давно пора б працювати на єдність, не ділячи хоча б бійців на своїх і чужих.
Тим більше, що місця в окопах не спішать зайняти друзі президента.
Але наказ є наказ.
Вірю, що ЗСУ переможе.
Робив і робитиму надалі усе, щоб це сталося.
На жаль, не завдяки, а попри політиці Зеленського".
.
    Фото: захисники Бахмуту
     На жаль, у Міноборони не розуміють важливості безпілотників у бойових діях . Два місяці тому "зашкварений" закупівлями яєць за 170 гривень десяток і т. п. Олексій Резніков скептично заявив: "Не слід ідеалізувати "мавіки", вони ж недовговічні". Так, звичайно, це війна. Але кожен дрон рятує не одне життя українського солдата. Другий ганебний факт: Українська служба експортного контролю тривалий час  вважала "мавіки" виробом подвійного призначення, через це волонтерам, які їх завозять, "доводилося збирати величезну кількість дозвільних документів". Лише нещодавно резонансна "підтанцьовка" ворогу припинена.
      Боєць із безпілотником ефективніший за воїна з автоматом
      Досі на передовій, попри додаткові зусилля волонтерів, не вистачає безпілотників. Як кажуть військові фахівці, воїн з бойовим чи розвідувальним дроном набагато ефективніший за бійця з автоматом. Місяць тому мій племінник повідомив, що завершив навчання операторів БПЛА і отримав сертифікат. Та лише половина їхнього випуску отримала призначення за спеціальністю, іншу направили в механізовані бригади.
     Сучасні технології дозволяють берегти на війні основне - життя українського воїна. Відомий приклад масового, переможного застосування БПЛА у недавній "війні дронів" Азербайджану і Вірменії. Чому в нас досі не так, особливо на найкритичніших ділянках фронту?
    Щойно відоомий політолог-міжнародник, депутат попередніх чотирьох скликань Тарас Чорновіл на сторінці в ФБ обурився з приводу позбавлення захисників Бахмуту БПЛА. Далі його пряма мова.
     Після того, як Головнокомандувач ЗСУ Залужний призначив Юрія Луценка командиром підрозділу з управління БПЛА, в оточенні Зеленського аж зашкварчало. Там досі не можуть перетравити лейтенантську посаду Тетяни Чорновол. Це ж не полковницькі погони ворожому агенту Арестовичу чи ордени своїм кварталівцям. Від Луценка їх особливо шкварило. Наслали усяких прорашистських іванових та пєтрових, але результат виявився протилежним.
     Зараз Луценка, за чисто політичним наказом, фактично звільняють з армії й повертають у ТРО. Він, добре підготовлений і досвідчений військовий, мусить здати справи. Разом з ним із Бахмуту виводять і його підрозділ. А ще звідти поспішили забрати підрозділ аеророзвідки "Мадяра", щоденні коментарі якого явно не вкладалися в гидотну авантюру, яку там розігрує зелена опа. Бо забагато затаєних речей стають явними й зрозумілими.
    Ці виключно ревниві й зрадницькі дії Зеленського дуже дорого обійдуться захисникам Бахмута. Лише резонансне блокування Українською службою експортного контролю простеньких "мавіків" уже призвело до різкого погіршення ситуації на гарячих напрямках. Тоді ці зелені ще підігрували шахрайським схемам Притули-Арахамії. А зараз вже відверто засвітилося вороже мурло.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ