10 вагонів-цистерн соняшникової олії незаконно експортували через українсько-угорський кордон

За матеріалами інтернет-видань 09.10.2024 46
10 вагонів-цистерн соняшникової олії незаконно експортували через українсько-угорський кордон
Митники виявили факт незаконного експорту майже 600 тонн соняшникової олії за фіктивними документами.
Вартість сільгосппродукції, яку переміщували у 10 залізничних вагонах-цистернах через українсько-угорський кордон, становить понад 26 млн грн.
Підприємець з Одеси здійснював експорт соняшникової олії, вагою 597 тонн, на підставі зовнішньоекономічних контрактів, де покупцем продукції фігурувала угорська компанія.
Втім, ретельно перевіривши всі факти щодо дотримання законності під час вивезення вітчизняним експортером сільгосппродукції, митники звернулися з офіційним запитом до іноземних колег, аби підтвердити або спростувати можливе порушення митних правил.
На підставі опрацьованих документів, які надійшли у відповідь, встановлено, що фактичним місцезнаходженням вказаної угорської компанії є чеський муніципалітет. Також опитано так званого керманича угорської фірми та з’ясовано, що він не має відношення до угорської компанії, вказаної в товаросупровідних документах як покупець сільгосппродукції.
📑 Таким чином було встановлено, що подані до митного оформлення зовнішньоекономічні контракти є підробленими, оскільки іноземець не підписував і не вів жодної фінансово-господарської діяльності.
Відтак, за подання митниці підроблених документів, що містять неправдиві дані щодо покупця соняшникової олії, відносно одеського керівника підприємства складено два протоколи про порушення митних правил за ч. 1 ст. 483 Митного кодексу.
Справу скерують до суду. Санкція даної статті передбачає штраф від 50 до 100% вартості предметів правопорушення з їх конфіскацією.
 
 
 
Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ