За добу відбулося понад 30 бойових зіткнень із загарбниками, - Генштаб ЗСУ

За матеріалами інтернет-видань 09.09.2023 230
Знищили 10 окупантів в ближньому бою. Сили спецоперацій показали, як зайшли  в окопи росіян
   Оперативна інформація станом на 06.00 09 вересня 2023 року, розпочалася п’ятсот шістдесят третя доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України.
   Ворог продовжує ігнорувати закони та звичаї ведення війни, використовує притаманну кремлю тактику терору, завдає ракетних та авіаційних ударів, здійснює обстріли з реактивних систем залпового вогню не тільки по військових, а в значній кількості по цивільних об’єктах нашої держави. На жаль, внаслідок таких терористичних дій російських окупаційних військ є загиблі та поранені серед цивільного населення, зруйновані житлові будинки, пошкоджена цивільна інфраструктура.
   Сили оборони України продовжують ведення оборонних дій на сході та наступальної операції на півдні України, знищують ворога та крок за кроком звільняють тимчасово окуповані території.
   Минулої доби відбулося понад 30 бойових зіткнення. Ворог завдав 13 ракетних та 64 авіаційних ударів, здійснив понад 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню як по позиціях наших військ, так і по цивільних об’єктах нашої держави.
   Минулої доби окупанти атакували Україну 20 дронами-камікадзе типу "Shahed-136/131", з яких 16 було знищено засобами протиповітряної оборони України. На жаль, від цинічних ракетних ударів орди постраждало мирне населення міст Суми та Кривий Ріг.
   В районі відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському, Лиманському та Бахмутському напрямках ворог не полишає спроб прорвати оборону Збройних Сил України в районах Синьківки, Новоєгорівки, Оріхово-Василівки та південно-східніше Діброви, а також повернути під свій контроль позиції в районах Кліщіївки, Андріївки та Курдюмівки. Для поповнення безповоротних втрат противник продовжує перекидати на зазначені напрямки резерви, комплектує штурмові групи переважно за рахунок ув’язнених. Таким чином кремль продовжує позбавлятися від небажаних верст свого суспільства.
   В районі відповідальності ОСУВ “Таврія” на Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках Сили оборони мають ініціативу, продовжують тиснути на ворога, проводять штурмові дії і метр за метром відвойовують нашу землю.
   Українські захисники успішно тримають оборону біля Авдіївки та Мар'їнки, де  противник здійснив понад 10 невдалих спроб витіснити наші підрозділи із займаних позицій. Крім того, всі атаки ворога в районах Новокалинового, Красногорівки та Пречистівки Донецької області завершилися для окупантів лише значними втратами як у живій силі, так і в техніці.
   На Мелітопольському напрямку Сили оборони продовжують наступальну операцію, завдають окупаційним військам значних втрат в живій силі та техніці, змушують ворога відходити із займаних позицій. У свою чергу, противник перекидає на цей напрямок найбільш боєздатні частини зі складу повітряно-десантних військ та намагається відновити втрачене положення. Так, Силами оборони в районі Роботиного Запорізької області було відбито понад 10 таких спроб.
   На Херсонському напрямку наші захисники продовжують утримувати захоплені позиції на лівому березі Дніпра, вести контрбатарейну боротьбу, знищувати склади боєприпасів та наносити успішне ураження по тилах противника.
   Минулої доби авіація Сил оборони завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу озброєння та військової техніки, 1 пункті управління та по 1 позиції зенітно-ракетного комплексу противника.
   Підрозділами ракетних військ і артилерії та безпілотних систем було уражено 1 склад боєприпасів, 9 артилерійських засобів, 6 пунктів управління, 1 станцію радіоелектронної боротьби ворога.
Підтримуймо Збройні Сили! Переможемо разом!
Слава Україні!
   Генштаб ЗСУ, офіційна сторінка ФБ, скорочено.
На зображенні може бути: текст «npoTRrom 24.02.22 09.09.2023 OPICHTOBHI BTpaTи npoTиBHиKa cKлaли ~268140 +600 oco6oBoro cKлaAy personnel 315 лTaKi̇B aircraft 4544 +15 TaHKi̇B tanks 316 reлKonTepиB helicopters 8739 +13 6oйoBиx 6poHboBaHиx armoured personnel vehicle 4588 +18 6ðлa onepaTиBHo-TaKTи4Horo pBHR UAV operational-tactical level 1455 KpилaT paKeTи cruise missiles 5789 +36 apTилepийcbKиxcиcTem artillery systems 19 Kopa6л/KaTepи warships/boats 757 +3 PC3B MLRS 8298 +34 aBTomo6лbHa TexHi̇Ka Ta AиcTepHи 3nmm vehicles & fuel tanks 508 +1 3aco6иnno anti-aircraft warfare systems 870 +10 cneuaлbHaTexHиKa TexHi̇Ka special equipment reHepaлbHий wTa6 36poйHиx cил yKpaeHи»

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ