Долучаймося до боротьби за «Зерновий коридор» для України

За матеріалами інтернет-видань 09.09.2023 394
Вночі армія РФ знову атакувала Одещину: ракета влучила в агропідприємство
 
   Друзі,
путінські ракети вже спалили в Україні 220 тисяч тонн зерна зерна, якого достатньо, щоб прогодувати майже мільйон людей упродовж року.

   Україна – один із головних експортерів зерна у світі. Крім українців, від війни потерпають і країни на межі голоду у Східній Африці, які сильно залежать від української пшениці. Тепер росія вважає будь-яке судно з зерном потенційною військовою ціллю, – а ціни на продукти вже зросли скрізь, крім України.

   росія зважує міжнародну реакцію: лідери країн Африки й навіть Китай вже зробили заяви про путінську жорстоку війну проти зерна. Міжнародний протест може змусити росію передумати задля українців і людей, які голодують у всьому світі. Додайте своє імʼя до петиції зараз, і коли заклик стане масовим, ми передамо нашу заяву світовим лідерам, які можуть посилити тиск на путіна – підписуйте і діліться скрізь.
   Коли минулого року через путінську зернову блокаду ціни на продукти різко зросли, ООН уклала життєво важливу угоду, яка гарантувала, що кораблі зможуть продовжувати перевозити зерно з України та з росії через Чорне море. росія стверджує, що розірвала угоду, оскільки санкції все одно блокували її експорт зерна. Проте правда в тому, що російський експорт зерна досяг рекордного рівня за останній рік. Тоді як українські фермери далі втрачають експортні ринки.
 
   Це чергова ескалація жорстокої війни росії та бездушний шантаж – путін тримає в заручниках по всьому світу 400 мільйонів людей, яких годує українське зерно.
 
   Навіть країни, які відмовилися засудити вторгнення росії в Україну, вклюно з Китаєм, її найважливішим союзником, вже засудили безрозсудну блокаду. путін жорстоко грає життями людей – і він мусить побачити, що світ звинуватить його у голодоморі. Розбудімо світ: Авааз передасть наш заклик світовим лідерам і всім можливим ЗМІ.
   Війна путіна стає все жорстокішою. Але наш рух продовжує протистояти його злочинам: ми обʼєдналися мільйонами, щоб засудити його вторгнення в Україну минулого року та закликати до судового переслідування путіна. І ми виграли важливі битви в боротьбі за справедливість: ніколи раніше ми не були так близько до Міжнародного кримінального трибуналу, який може притягнути путіна до відповідальності за його агресію проти України, і ми допомогли переконатися, що він не зможе проігнорувати ордер на його арешт на ключовому саміті в Південній Африці. Зробімо це знову.

   З надією і рішучістю,

Джон, Антонія, Хуітінг, Абдельрахман, Мо, Нейт, Берт, Іфе і вся команда Авааз
  "Авааз" - міжнародна громадська організація, що бореться за права людини, протидіюзмінам клімату і припинення релігійних конфліктів.
 
 
 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ