Будьмо здорові!

За матеріалами інтернет-видань 28.09.2023 310
Будьмо здорові!

Із книги відомого українського письменника Мирослава Дочинця "Многії літа, благії літа" (Заповіти 104-річного карпатського мудреця):

Знаходьте час для мовчання

Робіть добро незнайомим людям. Я пригадую обірваного, голодного полоненого солдата, який простяг мені на вулиці яблуко. Це було вісімдесят років тому, в голодні часи. Я був хлопчиком тоді, але я й досі молюся за нього.

  • Плекайте в собі внутрішнє чуття радості зачарування життям.


Знаходьте час для мовчання, для успокоєння, для душевної бесіди з собою.

  • Що добре, а що погано - нехай підказує вам серце, а  не людський поговір.


Не переймайтесь тим, хто що думає і каже про вас. Будьте самі собі радником в чистоті й гідності, в Божому законі. Порадником, але не суддею.

  • Не гнівайтесь на людей. Не судіть їх. Кожен прощений вами додасть вам любові до самого себе. Якщо ваше серце сповнене любові, у ньому нема місця страху.


Не змагайтесь ні в чому ні з ким. Кожному своє. Бідний не той, у кого мало, а той, кому мало.
Ніколи не бийте дітей і не кричіть на них. Інакше з них виростуть раби.

  • Молодим чоловікам я радив би одружуватися пізніше. І якомога пізніше спізнаватися з жінками. Від цього нічого не втратите. А силу чоловічу і радість від жінки збережете надовго.


Не сподівайся на політиків, провідників і начальників. Їх потуги не пов'язані з цілісністю життя окремої людини. Сподівайся тільки на себе, уповаючи на милість Господа.

  • Не лакомся на чуже добро, чужу жінку і чужу горілку. Лише шкоду це принесе. Не заздри чужій славі. Той, кому заздриш, ще більше уславиться, а ти - ослабишся.


Не сперечайтесь. У кожного своя правда і своя кривда.

  • Не повчай людей, як їм жити, що робити. Я ніколи не повчаю, лише раджу, коли просять ради. А дослухаються чи ні - їх вибір.


Світлина - інстаграм cutefoodforkids


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ