ЗНОВУ ЦВІТУТЬ КАШТАНИ

За матеріалами інтернет-видань 28.09.2023 376

 ЩО ГОВОРЯТЬ ПРО ЦЕ БІОЛОГИ

Головне фото новини

На одному з центральних проспектів Кривого Рогу каштани знов у цвіті. Журналісти «Першого Криворізького» дізналися, чому ж восени цвітуть дерева. За словами модераторки Ukrainian Botanical Group Вікторії Тротнер,зараз вже не рідкісне явище – цвітіння дерев восени. Але це не робить його корисним для рослин.
 

«Каштан — неєдине дерево, яке цього року квітне, наприклад на одній з вулиць Саксаганського району квітне бузок. А спровокувати це могло нетипове для нашого клімату підвищення температури повітря влітку та вологості», — говорить експертка.

Тепла осінь збиває життєвий цикл рослин, і вони невчасно зацвітають. Осіннє цвітіння дерев пов’язане із загальними кліматичними змінами на планеті.

Вікторії Тротнер пояснює, що якщо осінь буде теплою й у дерев буде час на відновлення, каштани відцвітуть і нормально увійдуть у зиму. А якщо почнуться осінні приморозки, то це надалі може призвести навіть до загибелі рослини.

Раніше редакція «Першого Криворізького» повідомляла, що цього року жовтень в Україні буде теплішим, ніж зазвичай, а кількість опадів очікується у межах кліматичної норми.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ