140 тонн насіння гречки прибуло з Канади до України

За матеріалами інтернет-видань 05.07.2022 346

Уряд Канади закупив і передав Україні 140 тонн насіння гречки сорту Собо з провінції Манітоба. Насіння подолало довгий шлях у 8 000 км, щоб потрапити до України. Повідомило Мінагрополітики.
Насіння - це гуманітарний вантаж, витрати на який покрили Канадсько-Українська Фундація, Muehlenchemie GmbH, Бюро гуманітарної допомоги USAID (BHA), ЄС та ФАО.
Внески з боку ЄС були зроблені в межах проєкту ФAO, що фінансується Європейським Союзом, після запиту Міністерства, оскільки два контейнери застрягли в порту Німеччини. Загалом на покриття термінової прогалини у бюджеті на транспортування насіння було перераховано 9 000 євро.
За словами П’єра Вотьє, голови офісу ФАО в Україні, згідно з дослідженнями ФАО, з початку війни ціни на насіння, засоби захисту рослин, добрива та паливо зросли на 40–45 відсотків. У майбутніх сезонах виробники можуть дійти висновку про невигідність збирання врожаю.

"Розуміючи це, ми фокусуємо наші зусилля на підтримці малих і середніх фермерів. Це насіння гречки вкрай необхідне для розвитку місцевого аграрного сектору», - наголосив П’єр Вотьє.

Фактичним розподілом насіння в Україні займатимуться «Міжнародна Асоціація Гречки», Сквирський комбінат хлібопродуктів та Спілка «Борошномели України». Насіння буде доставлено фермерам Житомирської, Закарпатської, Київської, Львівської, Полтавської, Тернопільської та Чернігівської областей.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ