Агроекспорт України на світовому ринку

За матеріалами інтернет-видань 19.04.2024 385
Агроекспорт України на світовому ринку

За 15 днів квітня Україна експортувала: кукурудзи - 2.1 млн. тонн, пшениці - 0.8 млн. тонн, ячменю - 180 тис. тонн, сої - 40 тис. тонн, ріпаку - 70 тис. тонн, соняшнику - 37 тис. тонн, олію соняшникову - 353 тис. тонн, олію соєву - 13 тис. тонн, макуху та шрот - 312 тис. тонн. Повідомляє SPIKE BROKERS.
Зазначається, що структура експорту зернових, олійних та продуктів переробки за видом транспорту у квітні: морським транспортом - 3 млн. тонн; річковим транспортом - 0.5 млн. тонн; залізничним транспортом - 316 тис. тонн; автомобільним транспортом - 58 тис. тонн.

Зменшення залишків кукурудзи в Україні на фоні стабільно високих темпів щомісячного експорту змусили ціни на зернову укріпитися. Кукурудзу торгували на рівнях 155-157$ з доставкою до морських портів України у квітні-травні. Покупці на західному кордоні готові купувати кукурудзу на рівні 150€, завантажено в євровагони на вузькій колії 1435 см в Україні. Новий врожай на західному кордоні продовжує торгуватися на рівні 155€ FCA з жовтня по грудень.

Стрімке зниження темпів експорту пшениці підтверджує майже повне вичерпання залишків для експорту зернової. Ціни на продовольчу та фуражну пшеницю укріпилися на фоні обмеженої пропозиції. Європейські покупці активізувалися у закупівлі продовольчої пшениці нового врожаю з України на західному кордоні на рівнях 165-190€, залежно від вмісту білка та періоду поставки, завантажено в європотяг.

Ціни на соняшник залишилися на рівні минулого тижня. Зниження цін на соняшникову олію на зовнішньому ринку обмежило зростання цін на соняшник.

Переробники в Європі покривають свої залишкові потреби в сої на період червень-серпень. Українську сою без ГМО можна було реалізувати на рівні 455-460€ з доставкою до переробки в Угорщині, 465-470€ з доставкою до переробника в Австрії або 425-430€ з доставкою до Італії.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ