Цінова політика на євроринку від SPIKE BROKERS

За матеріалами інтернет-видань 31.05.2024 307
Цінова політика на євроринку від SPIKE BROKERS

Ціни на кукурудзу стабілізувалися, а в деяких напрямках навіть знизилися. Виробників все більше цікавлять форвардні контракти на продаж майбутнього врожаю. Новий врожай торгувався на рівні 180-182$ у напрямку портів Чорного моря. Західний кордон купував новий врожай у діапазоні 173-175€, завантажений у європотяг.

Наближення нового врожаю обмежує потенціал зростання цін на пшеницю. Ліквідність торгівлі старого врожаю майже нульова. Новий врожай торгувався в напрямку Північної Італії на рівні 235€ за білок 11%, що дає паритет ціни на західному кордоні України 190€, завантажено у європотяг.

Ціни на соняшник продовжили зростання. Переробні заводи в Україні купували соняшник в межах 390-410$ за доставку, залежно від локації заводу. У напрямку Болгарії фермери Хмельниччини та Тернопільщини могли продати соняшник за ціною до 460$ з доставкою в біг-бегах та отримати премію за олійність соняшнику.

 Європа в очікуванні власного врожаю ріпаку, який прогнозується в межах 19,1 млн тонн за останніми оцінками COCERAL. Європейські фермери продовжують продавати ріпак з прив'язкою до MATIF, що, як ціновий інструмент, дозволяє закривати потребу в сировині заводам, а фермерам залишає можливість фіксації ціни проти біржі MATIF пізніше.

Фермери західної України активно продають сою нового врожаю в напрямку ринків Північної Європи та Італії. Більшість контрактів укладається з прив'язкою ціни до біржі Чикаго.

 
 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ