Експортні ціни на українську агропродукцію

За матеріалами інтернет-видань 21.06.2024 437
Експортні ціни на українську агропродукцію

Ціни на кукурудзу старого врожаю продовжили зниження та торгувалися на рівні 165-170$ доставлено до морських портів у червні-липні. На кордоні ціни також знизилися до номінального рівня 162-167€ FCA завантажено у європотяг на липень-серпень. Індикації на новий врожай кукурудзи знизилися до рівня 165$ СРТ порт та 162-165€ FCA завантажено в європотяг на кордоні. В той же час, ринок Північної Італії на новий врожай торгувався на рівні 212-215€ доставлено потягами. Угорська кукурудза торгувалася в напрямку Італії на рівні 180€ або з премією 15€ до української кукурудзи на умовах FCA Чоп, що складає різницю в логістиці та премію за європейське походження врожаю.


Зниження цін на пшеницю позбавлене фундаментального фактору - тиску пропозицій з боку українських фермерів. За останній тиждень, ціни на новий врожай пшениці знизилися з боку трейдерів до 10$ за тонну виключно під впливом зовнішніх чинників сезонного заниження цін кінцевими покупцями, полюючи на найдешевшого продавця. Ліквідація довгих позицій або фіксація прибутків трейдерами перед врожаєм додали тиску на ф'ючерсні ціни та зниження котирувань.

Цінам на ріпак важко знайти підтримку напередодні збиральної кампанії в Європі та Україні. Можливість збуту українського ріпаку в напрямку Азії, Європи та внутрішньої переробки в Україні створює шалену конкуренцію за культуру. Ринок оцінює загальний об'єм проданого ріпаку по форварду на рівні 600-800 тис. тонн з поставкою з липня до січня за всіма напрямками експорту. При цьому внутрішня переробка не може конкурувати з експортними цінами та вимушена очікувати тиску пропозицій з середини липня. Гравці оцінюють об'єм внутрішньої переробки ріпаку на рівні 1 млн. тонн або нижче.

Соя продовжує активно торгуватися в напрямку Європи. В напрямку Італії можна знайти збут сої на рівні 440-450€ доставлено потягами. Різниця між ГМО та НЕ ГМО складає до 10€ на тонну.
 

 

SPIKE BROKERS

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ