У Дніпропетровській області обстежують на холеру осіб з кишковою інфекцією та об'єкти довкілля

За матеріалами інтернет-видань 21.06.2024 533
У Дніпропетровській області обстежують на холеру осіб з кишковою інфекцією та об'єкти довкілля


18 червня Дніпропетровський обласний центр контролю хвороб повідомив результати тижневого моніторингу з 07.06 по 13.06.2024р.
Серед них зазначено, що  захворюваність на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) в області знаходиться на міжсезонному рівні. В загальній структурі ГРВІ на COVID-19 припадає 1,7%. Зареєстровано 65 випадків. Це на 27% менше попереднього тижня.
Всього за попередніми діагнозами по області зареєстровано 152 випадки гострих кишкових інфекцій (ГКІ). Це на 15% більше попереднього тижня та пов’язано з прогнозованим сезонним зростанням.
У Кривому Розі зареєстровано сімейне вогнище сальмонельозу у побуті, загальна кількість захворілих – 4 особи з однієї родини, з яких троє дітей. Проведено епідеміологічне розслідування, організовані протиепідемічні заходи.
За тиждень зареєстровано 2 випадки кашлюку серед дітей до 17 років. Випадки реєструвалися у м. Дніпро, м.Тернівка. Наявні 2 випадки підозри на гострий вірусний гепатит . Лабораторно підтверджених випадків вірусного гепатиту А не зареєстровано.
З осередків сказу серед тварин в заклади охорони здоров’я звернулося 7 постраждалих осіб, із них 4 дітей, всі отримують лікувально-профілактичну імунізацію.
За період з 07.06.2024р. по 13.06.2024р. обстежено на холеру 159 осіб з гострою кишковою інфекцією, результат негативний. В лабораторіях ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ» за звітний тиждень  досліджено   на холеру 43 проби з об’єктів довкілля,  у тому числі 20 проб води відкритих водоймищ,  та 23 проби стічної води. Позитивних результатів не виявлено.

 

ДУ"Дніпропетровський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ"

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ