2023 рік побив усі рекорди за кількістю кримінальних справ проти бізнесу

За матеріалами інтернет-видань 15.07.2024 133
На зображенні може бути: 1 особа та текст
   Рівно рік тому, у липні 2023 року, Татаров, Шурма і вже звільнений заступник генпрокурора Вербицький почали серію зустрічей із бізнесом. Представники влади вислуховували підприємців, які скаржились на тиск з боку силовиків.
   Центр Протидії Корупції, сторінка ФБ.
❗ Результат: 2023 рік став рекордним за кількістю відкритих кримінальних справ проти бізнесу.
   У січні цього року після серії гучних обшуків та затримань влада обіцяла провести аудит усіх кримінальних проваджень щодо бізнесу, який впливає на роботу держави.
❗ Результат: жодна резонансна справа корупційного тиску на бізнес, яка перебуває на контролі громадського руху "Маніфест 42", не закрита. Там кажуть, що силовики продовжують використовувати кримінальні провадження для вимагання хабарів.
Як так? А як же незамінний менеджер Татаров? Провалює роботу? Та не може такого бути!
   Нам розповідали, що не можна скасовувати "правки Лозового", бо посилиться тиск на бізнес. Стоп, так зараз маємо рекорди за кількістю відкритих проваджень.
   Що дійсно може зменшити тиск й атаки на бізнес - то це усунення політичного впливу на прокуратуру, СБУ, БЕБ та інші органи, а також покарання слідчих, прокурорів і суддів за незаконні дії.
    Це в довгій перспективі. В короткій — наприклад, звільнення Татарова, який і є відповідальним за ручний вплив на правоохоронців і збільшення кількості справ.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ