Експортні ціни на агропродукцію

За матеріалами інтернет-видань 02.08.2024 131
Експортні ціни на агропродукцію

 КУКУРУДЗА
Врожай кукурудзи 2023 року продовжує торгуватися, але спостерігається низька активність учасників ринку, оскільки основна увага перемістилася на кукурудзу нового врожаю. З огляду на знижений попит з боку зовнішніх покупців, ліквідність дещо знизилася і на СРТ умовах. Цінові пропозиції покупців наразі перебувають в діапазоні 178-184$ CPT порти, в залежності від періоду поставки.
Попит на кукурудзу з боку європейських покупців залишається неактивним. У напрямку західного кордону України кукурудзу можна реалізувати по 175-185€ FCA.
 ПШЕНИЦЯ
На тлі корекції цін на пшеницю в глибоководних портах торгова активність протягом тижня була значною. Увага покупців в основному зосереджена на фуражній пшениці для спотових поставок в діапазоні 178-182$, залежно від вмісту білка. Спред між продовольчою та фуражною пшеницею залишається близько 20$.

 РІПАК
Значне коливання котирувань ріпаку на MATIF протягом тижня збільшило кількість пропозицій і на фізичному ринку. Ріпак продовжує активно торгуватися; з боку покупців у напрямку порту цінові пропозиції знаходяться в діапазоні 470-495$ CPT порти. У регіонах ціни коливаються в межах 440-460$ CPT елеватор/завод, еквівалент без ПДВ. Попит європейських покупців залишається стабільним.

 СОНЯШНИК
Новий врожай соняшнику демонструє значну активність торгівлі. Основним напрямком реалізації є внутрішній ринок з доставкою на заводи на рівні 450-475$ з ПДВ. У напрямку портів ціни знаходяться в межах 430-435$ CPT. Попит з боку Європи також спостерігається, проте пропозиція досить обмежена.

 СОЯ
Ціни на сою залишилися без особливих змін порівняно з минулим тижнем. Торгівля зосереджена більше в напрямку українських портів. Попит на західному кордоні не надто активний, оскільки багато покупців покрили форвардну потребу протягом останніх трьох місяців і наразі мають меншу активність у закупівлі.

 

SPIKE BROKERS


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ