Експортні ціни на агропродукцію

За матеріалами інтернет-видань 09.08.2024 134
Експортні ціни на агропродукцію

КУКУРУДЗА
Кукурудза нового врожаю користується стабільним попитом. Поставка на жовтень-січень торгувалась в порти по $184-188, а на кордоні з ЄС торги відбулися на рівні €180-181, з завантаженням в євровагони з поставкою в січні-березні. Виробники, оцінивши потенціал врожаю після липневого температурного стресу, поступово формують форвардну книжку продажів та організовують логістику.

 ПШЕНИЦЯ
Спред між фуражною та продовольчою пшеницею залишається на рівні до $20. Виробники стримують продажі в очікуванні вищих цін, що призводить до накопичення відкладеної пропозиції та створює додатковий тиск на ціну пшениці у вересні, який традиційно є періодом найнижчих цін.

 РІПАК
Біржові ціни на ріпак вже двічі різко знижувалися від пікових 510€, досягнутих 5 липня. Схожість цьогорічних коливань з минулорічними викликає у трейдерів сумніви щодо можливого подальшого зростання цін. Єдиним підтримуючим фактором для цін у доларах залишається девальвація американської валюти відносно євро, що допомагає утримувати ціни на стабільному рівні в напрямку портів.

 СОНЯШНИК
Новий врожай соняшнику торгується в діапазоні $460-490 з ПДВ, залежно від регіону доставки до заводу. Переробники активно змагаються за сировину, щоб забезпечити безперебійну роботу своїх потужностей на початку нового сезону.

 СОЯ
Спред між ГМО та НЕ ГМО соєю залишається на рівні близько $40. Соя активно торгується як у напрямку портів, так і на західному кордоні. Водночас, у напрямку Європи наразі спостерігається підвищений попит саме на НЕ-ГМО сою.

 

SPIKE BROKERS

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ