Стан українського агроекспорту основними видами транспорту

За матеріалами інтернет-видань 21.08.2024 95
Стан українського агроекспорту основними видами транспорту

АВТОМОБІЛЬНА ЛОГІСТИКА
За 19 днів серпня автотранспортом було перевезено 202 тис. т агропродукції. Завдяки низькій торговій активності зберігається стабільний рівень експорту минулого тижня. Транспортні потоки перемістилися між кордонами. Експорт через польський кордон знизився на 10% до 32.4 тис. т, а через угорський – до 6.2 тис. т. Також, падіння на 4% демонструє молдавський кордон, де обсяг експорту знизився до 11.4 тис. т. у порівнянні з позаминулим тижнем. На словацькому кордоні фіксується зростання експорту на 19% до 5.9 тис. т., а румунський кордон демонструє підвищення на 11% до 16.1 тис. т. Середньодобовий показник експорту через усі кордони залишається сталим і становить 10.6 тис. т. Лідери експорту також залишаються стабільними відповідно до сезону: соняшникова олія – 23.7 тис. т. та соєві боби – 14.2 тис. т. Тарифи на внутрішні перевезення в напрямку портів знизилися на 2-3$. Європейський напрямок також зазнав зниження на 2-3€ у напрямках Болгарії та Німеччини.

 ЗАЛІЗНИЧНА ЛОГІСТИКА
Експорт залізницею минулого тижня продемонстрував пожвавлення активності. На угорському кордоні показник передачі вагонів виріс на 17%, до 28.29 вагонів на добу. Румунський кордон також показав зростання на 14%, до 55.33 вагонів на добу. Польський кордон додав 4% порівняно з позаминулим тижнем і досяг 49.73 вагонів на добу. Незначно, на 3%, зменшилася передача вагонів на словацькому кордоні, де показник становить 29.5 вагонів на добу. Загальний показник середньодобової передачі вагонів збільшився на 3%, до 220 вагонів на добу. У портах Великої Одеси середньодобовий показник вивантаження також зріс на 3% і досяг 1177 вагонів на добу у порівнянні з попереднім тижнем. Кількість вагонів, що рухаються в напрямку глибоководних портів, знизилася на 23.43%, до 4.1 тис. одиниць. Накопичення вагонів у порту Ізмаїл збільшилося на 37% і становить 520 одиниць, тим часом середньодобовий показник вивантаження скоротився на 11% і становить 49 вагонів на добу порівняно з позаминулим тижнем. Тарифи на доставку залишилися незмінними в очікуванні перегляду 25.08.2024.

 ВОДНА ЛОГІСТИКА
Експортери все ще не активізувалися на ринку в очікуванні більш цікавих умов, тож судновласники змушені підлаштовуватися задля утримання фрахтувальника. Фрахт на костери з портів Дунаю знизився на 1$, напрямки східного Середземномор’я та Ізраїлю залишились на минулому рівні. Фрахтові ставки на панамакси та баржі утримують рівень позаминулого тижня.

 

SPIKE BROKERS

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ