Згідно моніторингу в Дніпропетровській області випадки холери не зареєстровані

За матеріалами інтернет-видань 21.08.2024 110
Згідно моніторингу в Дніпропетровській області випадки холери не зареєстровані

За період з 09.08 по 15.08.2024р. фахівці ДУ"Дніпропетровський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ" обстежили на холеру в закладах охорони здоров’я 143 особи з гострою кишковою інфекцією. Результат негативний.

У лабораторіях ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ» за звітний тиждень досліджені на холеру 64 проби з об’єктів довкілля, у тому числі 22 проби води відкритих водоймищ та 42 проби стічної води. В 7-х пробах прісної води водоймищ виділено вібріон не О1 групи, який не викликає захворювання на холеру, але може викликати захворювання на гостру кишкову інфекцію:

(р.Кільчень в зоні відпочинку в межах м.Підгороднє; р.Дніпро в межах КЗК «Парк культури та відпочинку ім.Т.Г.Шевченка» (Могнастирський острів); водоймище у зоні відпочинку по вул.Маршака в м.Кривий Ріг; р.Самара в межах ТОВ «Санаторій «Курорт Орловщина» Новомосковського району; р.Самара в межах дитячого пляжу КП «НККП» м.Новомосковськ; р.Оріль. в межах пляжу с.Чернеччина Чернеччинської громади Новомосковського району; р.Вовча в межах парку Травневий пляж м.Павлоград).


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ