23% українців - біженців не планують повертатися після війни

За матеріалами інтернет-видань 30.03.2023 330
23% українців - біженців не планують повертатися після війни

За словами членкині Комітету з питань економічного розвитку Галини Янченко, 23% з тих, хто виїхав, вже не планує повертатися в Україну після війни. 31% готові повернутися, якщо матимуть роботу. Лише 36% українців говорять, що їхні родичі мають однозначний намір повернутися додому. Такі дані вона навела як результати свіжого соцопитування Ukrainian Institute for the Future.
Позиція Галини Янченко така -  відбудова лише житлових будинків без сильної економічної програми  не матиме ніякого ефекту.

"Наші біженці, які повернуться з Європи і не знайдуть тут роботу, бо їх підприємство згоріло, розбомблено орками чи релокнулось в Польщу, - просто зберуть валізи і поїдуть знову в Європу. Вже не як біженці, а як трудові мігранти.
Нам варто взяти за основу досвід пост-воєнного відновлення Німеччини і Японії, які масово роздавали супер дешеві і довгі гроші бізнесу, запустили сильні стимули для експортерів та промисловості, реформували ключові сфери суспільних відносин (в Україні це верховенство права, адже ні один інвестор не прийде в країну, де поліція і податкова кошмарять інвесторів, які створюють тут робочі місця і сплачують податки, а отримати справедливе рішення суду вкрай важко)", - підкреслила Галина Янченко.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ