США, Британія і Канада підтримали ЄС та ввели санкції проти Білорусі

За матеріалами інтернет-видань 23.06.2021 176

У санкційний список США потрапили прес-секретар Олександра Лукашенка, генеральний прокурор і голова КДБ. Обмежувальні заходи розширили також Велика Британія і Канада.

Сполучені Штати Америки розширили санкції проти влади Білорусі. Як повідомили в понеділок, 21 червня, в міністерстві фінансів США, обмежувальні заходи наклали на 16 фізичних осіб, а також п’ять відомств і організацій – Комітет державної безпеки (КДБ) Республіки Білорусь, Головне управління з боротьби з організованою злочинністю і корупцією МВС Білорусі, внутрішні війська МВС, УВС Брестського облвиконкому, центр ізоляції правопорушників на провулку Окрестіна в Мінську, пише DW.

У переліку фізичних осіб – прес-секретар Олександра Лукашенка Наталія Ейсмонт, голова Ради Республіки Наталія Качанова, командир спецпідрозділу КДБ Білорусі «Альфа» Сергій Зубков, начальник міліції Мінська Михайло Гриб і заступник міністра юстиції Сергій Калиновський. Крім того, під санкції потрапили генпрокурор Андрій Швед, голова КДБ Іван Тертель, командувач внутрішніми військами Микола Карпенков. Також у список включені начальник міліції Бреста Олександр Астрейко та сім членів Центрвиборчкому.

В американському мінфіні відзначили, що список розширений у відповідь на «ескалацію насильства і репресії» уряду Лукашенка, включаючи примусову посадку літака Ryanair.

До додаткових обмежувальних заходів щодо Білорусі вдалися також Велика Британія і Канада. Лондон, зокрема, запроваджує обмеження проти 11 фізичних та двох юридичних осіб, включаючи BNK (UK) Ltd – дочірнє підприємство Білоруської нафтової компанії, одного з експортерів нафтопродуктів.

Раніше Євросоюз і США ввели нові санкції проти Білорусі. Під обмеження потрапили фізичні та юридичні особи, в тому числі великі бізнесмени, силовики і члени сім’ї Лукашенко.

Євросоюз продовжив дію «кримського» пакета санкцій до 23 червня 2022 року.

Намір Білого дому продовжити введення санкцій проти РФ став несподіванкою для Кремля – ​​у Путіна сподівалися після зустрічі з Байденом на інші відносини між країнами.

ua.news


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ