27 лютого - перший день Великого Посту

За матеріалами інтернет-видань 27.02.2023 424
27 лютого - перший день Великого Посту

Сьогодні розпочався Великий Піст. Він триватиме 48 днів до Світлого Христового Воскресіння, 16 квітня 2023 року. Повідомила Дніпровська єпархія Православної Церкви України.
Наголошується, що Великий Піст є найстрогішим в обмеженнях у споживанні їжі. На трапезі забороняються усі м’ясні, молочні, і навіть рибні страви. Проте потрібно знати, що Великий піст не обмежується  лише тілесною складовою, духовна  - насправді більш суттєво впливає на наше життя.
Виконання всіх приписів церковного уставу не зробить людину менш грішною, хіба що підвищить її у власних очах. Тільки  добрі думки і щиросердні молитви можуть змінити людський стан і самопочуття.  Тому у ці дні говорять: гризіть кістку, а не один одного!
Дніпровська єпархія закликає розсудливо поставитися до вимог Посту, провести його з користю для душі і без шкоди тілесному здоров’ю.

«...істинний піст відвертає від гріха, стримує язик, вгамовує гнів, знищує похоті, наклепи, обман і клятвопорушення. Віддалення від усього цього є істинний піст — і благий, і угодний Богу», - йдеться у повідомленні.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ