5,5 млн. куб. м дров необхідно українцям, щоб пережити зиму

За матеріалами інтернет-видань 05.10.2022 494
5,5 млн. куб. м дров необхідно українцям, щоб пережити зиму

Цього року українцям для опалювального сезону необхідно понад  5 млн. куб. м дров. Минулого року ця цифра сягала 3, 5 млн. метрів куб. Повідомив Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець.
Він, зокрема, зазначив, що 5, 5 млн. куб. м дров можна забезпечити без шкоди довкіллю і лісам. Є намагання здійснити це за рахунок недовикористаних лімітів і санітарних рубок, які будуть проводитисяч нашими лісівниками.

"Ми чітко розуміємо, що основні потреби в дровах будуть у населення, що знаходиться близько до зони бойових  дій та на звільнених територіях. Проблем я не бачу. Це питання знаходиться на контролі", - зазначив Руслан Стрілець.

 

 

За інформацією Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, на територіях, прилеглих до зон проведення бойових дій, влада забезпечить мешканців безоплатною деревиною. На це виділено з держбюджету півмільярда грн.
Витрати на закупівлю та доставлення деревини обласним військовим адміністраціям компенсують шляхом перерозподілу субвенції з державного бюджету.
Відповідну ініціативу Мінреінтеграції підтримав Уряд, видавши розпорядження про перерозподіл коштів і схваливши відповідні розрахунки.
Змінами передбачено надання можливості обласним військовим адміністраціям Донецької, Запорізької, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської, Дніпропетровської та Чернігівської областей, території яких прилеглі до зони проведення воєнних (бойових) дій, забезпечити населення цих територій деревиною паливною на період опалювального сезону.
Реалізація проекту буде здійснюватися в межах видатків, передбачених Міністерству з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, в обсязі 562,5 млн. грн.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ