5 громад Дніпропетровщини - партнери Програми USAID DOBRE

За матеріалами інтернет-видань 15.06.2023 501

Цими днями представники Програми USAID DOBRE підписали меморандум про співпрацю з Дніпропетровською обласною радою. Документ сприятиме  розвитку громад, відновленню територій, подоланню викликів, які зараз стоять перед місцевим самоврядуванням.


У межах роботи цієї Програми в Дніпропетровщині реалізовано 72 проєкти на суму 2 160 000 доларів. Наразі 5 громад області є її партнерами: Софіївська, Царичанська, Зеленодольська, Васильківська, Покровська.

«Наша громада постійно зазнає обстрілів. З початку війни багато людей виїхали, десь 30% залишилось. Але зараз багато повернулось, майже 90%. Тож, ми готові до співпраці, реалізації проєктів та розвитку нашої громади!» – сказав Дмитро Невеселий, голова Зеленодольської ОТГ.

Як зазначив керівник Програми USAID DOBRE Брайан Кемпл, Програма в Україні діє з 2016 року. Завдяки їй допомога надходила до 100 громад в 10 областях. З початком війни в Україні сфери взаємодії дещо змінилися. Бо підтримки потребували не тільки мешканці громад, а й переселенці. Наразі одним з головних напрямків Програми є допомога тим, хто залишився без води через підрив Каховської ГЕС.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ