6 січня Валерію Лобановському - 84 роки з дня народження

За матеріалами інтернет-видань 06.01.2023 712
6 січня Валерію Лобановському -  84 роки з дня народження
6 січня, 84 роки тому, народився легендарний гравець і наставник київського «Динамо» Валерій Лобановський. Під його керівництвом  українські футболісти досягли найбільших успіхів в історії клубу. Повідомив Комітет Верховної Ради України з питань молоді і спорту.
Валерій Васильович очолював «Динамо» у 1973-1982, 1984-1990 та 1996-2002 рр. і привів команду до восьми перемог у чемпіонаті СРСР та шести – у Кубку СРСР, п’яти титулів чемпіонів України та трьох – володарів Кубка України. Окрім того, під керівництвом Лобановського «Динамо» двічі стало володарем Кубка кубків (1975, 1986) та тріумфувало у Суперкубку УЄФА (1975).

 

Цитати Валерія Лобановського:

  • Його улюблений тост: «Вип'ємо за те, завдяки чому, незважаючи ні на що».
  • Його життєве кредо: «Спочатку Батьківщина, потім думай про себе»
  • «Ми намагаємося потрапити в Європу, і рано чи пізно це станеться. І якщо зараз у Європі існує вільне пересування робочої сили, єдина валюта — що тут поганого?»
  • "Я жодного дня не працював на радянський футбол. Бо я працював на футбол, просто — на фут-бол! Як на гру, як на саму ідею. А вам би все — радянський, антирадянський…»
  • «Все є число», — цитував тренер Піфагора. Це можна віднести до будь-чого від економіки до футболу. За Лобановським — все число і все прораховується".
  • «Все залежить від того, куди  долари вкладаються. Можна їх розтринькати, а можна пустити на розвиток футболу на виховання своїх гравців, створення власної матеріально-технічної бази».
  • «В грошах теж потрібна міра. Коли люди отримують надто багато, від них стає важче вимагати. Сьогодні проблема світового та європейського футболу в тому, що винагорода і ціна гравців випереджають їх реальну вартість»
  • «Головне — мотивація. Як тільки у гравців закінчується мотивація, працювати неможливо».

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ