Будьте здоровими!

За матеріалами інтернет-видань 02.12.2022 517
Будьте здоровими!

Поради із книги "Вік і лік. Рецепти на всяку оздоровчу потребу від карпатського знатника Андрія Ворона" українського письменника із Закарпаття  Мирослав Дочинець:

 

  • Не цурайся праці на землі. Земля подовгу держить на собі того, хто їй годить.

Не рахуй того, що робиш, – се обкрадає снагу. Викохуй у собі чутливу природу: безпомильно вгадувати зло і безпомильно прилучатися до добра. Наливаєш – не переливай через край. Все добре до міри, а насолода – й поготів.

  • Не очікуй чогось сліпо. Чекання зістарює очі і їсть серце…





  • Не приймай ні від кого нічого такого, що може тебе обтяжити. Ні зайвих речей, що відтак мертво лежать мотлохом і стягують пил і цвіль; ні чужих грошей, що забирають спокій; ні головно – чужої гризоти, злости, скорботи, заздрощів, неприязні…

Не гнівайся! Цей припис має стояти перед твоїми очима, де б ти не ступив і куди б не повернувся. Впускаючи в себе гнів, рвемо нитки духовної підтримки. Коли щось таки спричинить злобу, позбудься її до заходу сонця. Не сідай у гніві за стіл, не лягай у постелю, залиш гнів за порогом.

  • Не поспішай. Ні в ході, ні в роботі, ні в їдженні, ні в диханні, ні в думанні, ні в мовленні. Дай воздуху свіжити слова і думки при розмові. Між вимовленими думками роби короткі паузи. Напруга емоції чи спокій тиші наситять їх, поглиблять. Хто спішить – той устигає, хто не спішить – ще й постигає.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ