70% площ в Сумщині засіяні селекційним насінням гречки

За матеріалами інтернет-видань 26.07.2023 393
70% площ в Сумщині засіяні селекційним насінням гречки

У Сумщині фермери засівають поля селекційними сортами зернових, розробленими Інститутом сільського господарства. Зокрема, 70% площі в області засіяно селекційним насінням гречки. Про це йшлося на Дні поля, де фермери спільно з представниками влади обговорили питання  формування врожаю ранніх зернових культур в умовах Північно-Східного регіону України.
Як зазначив перший заступник Міністра агрополітики Тарас Висоцький, науковці допомагають фермерам зменшити собівартість посівів і збільшити прибутковість. Вони наразі працюють над селекцією сортів та гібридів пізніх сільськогосподарських культур, які були представлені учасникам аграрного заходу в технологічних посівах.
У розвитку сучасного українського агросектору має бути тісна співпраця державного сектору з бізнесом і авторами нових наукових розробок, - наголосив Тарас Висоцький.

Він, зокрема, додав, що «Стратегія розвитку агропромислового комплексу України» розрахована на 10 років і передбачає декілька основних напрямків.

Це нарощення виробництва валової продукції, відновлення зрошення сільськогосподарських земель, збільшення переробки (мінімум 50% продукції має перероблятись в Україні), застосування ефективних передових технологій, які дозволяють зменшити собівартість продукції. З перспективних напрямків Стратегії – виробництво біометану.

 

«У цю Стратегію ми вкладаємо аспект міжнародної підтримки і взаємодії. Вона окреслена на найближчі 4 роки: з наступного року Європейським Союзом виділяється 50 мрлд. євро на відновлення України, і агросектор також є учасником цього фонду», – підкреслив посадовець.


 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ