А поліція проти. Проти закону тобто

Микола Ясень 27.11.2022 470
А поліція проти. Проти закону тобто

Народний депутат Дмитро Соломчук вельми здивувався, що доблесна наша поліція практично весь цьогорічний сезон там і тут бігом продовжувала накладати стягнення на фермерів, а також інших аграрних виробників за те, що вони своєю сільськогосподарською технікою їздили дорогами загального користування. Причому не лиш в межах сільських населених пунктів, але і поза ними. Хоча у даному разі не дивуватися слід, а обурюватися. Адже ще у травні цього року Верховна Рада прийняла, а Президент України негайно і підписав Закон за №2296-ІХ, котрий відмінив будь-які обмеження на рух та пересування усіма дорогами та шляхами тракторів, комбайнів, іншої негабаритної сільської техніки і причіпного інвентаря та агрегатів. Ніяких санкцій та спецдозволів на це півроку уже отримувати не треба. Тим часом занадто старанні поліцейські ладні штрафувати аграрників часом навіть за пересування пересічними, а то й степовими шляхами-дорогами. Як це розуміти?
Уявіть собі, виною наче плутанина, яка сталася на загальнодержавному рівні. Так пояснює, відкидаючи усі звинувачення на свою адресу в надмірній «ретельності», сама поліція. Оскільки ті ж депутати передбачили, каже вона, що згаданий Закон набуває чинності (і далі цитує) «через два роки з дня, наступного за днем його опублікування». Себто виходить так, наче фермерам на цей рахунок настане масниця з червня аж 2024 року. Тобто ждіть, шановні наші годувальники, своєї «волі» ледве не після дощику в четвер. А покищо хоч літайте аеропланами над землею!
А як насправді? А насправді за твердженням все того ж нардепа Дмитра Соломчука, «відповідно до пункту 3-го Прикінцевих та Перехідних положень Закону №2296-ІХ рух і переміщення виробничої сільськогосподарської техніки в порядку винятку на усіх дорогах і вулицях та шляхах має здійснюватися без обмежень уже з наступного після опублікування цього Закону дня». Отож чітко та ясно це сказано – хіба ні? І де ж тут плутанина? Явно стражі правопорядку патрульної служби просто не захотіли і часто-густо не хочуть бачити, а то й до кінця читати написане чорним по білому. Тим паче їх, схоже, не влаштовує, а то й дратує те, що «ще й безплатно воліють фермери їздити своїми тракторами і комбайнами та з причепами всюди, де заманеться». Оскільки згаданий Закон дозволяє «техніку сільськогосподарського призначення, а також автомобілі її прикриття під час переміщення вулицями населених пунктів та дорогами і шляхами поза ними в разі потреби обладнувати проблисковими маячками оранжевого кольору без спеціальних дозволів на їх встановлення». Себто ні перед ким не кланяючись та нікому не давати за це на лапу – ви зрозуміли?
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ