А ПРОТЕЖЕ ЮРІЯ ГОЛИКА, ЯК ТОЙ КІТ, СЛУХАЮТЬ, ОДНАЧЕ КОВБАСКУ ПРОДОВЖУЮТЬ НАМИНАТИ

За матеріалами інтернет-видань 30.08.2024 110
Під ковбаскою треба розуміти бюджет  нашої області. Бо щойно 474 млн грн на ремонт лікарні у Дніпрі без конкуренції забрав протеже Голика з розслідування «Бігус.інфо»

30.08.2024 

Департамент капітального будівництва Дніпропетровської ОДА 20 серпня за результатами тендеру замовило ТОВ «СК Стройінвест» нове будівництво хірургічного корпусу обласної дитячої лікарні за 474,53 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2025 року на вул. Космічній, 13 планується виконати демонтажні роботи, влаштувати покрівлю, утеплити стіни, встановити двері, облаштувати підлогу, встановити системи опалення та вентиляції, компресорну станцію мережі лікувальних газів, систему автоматичного газового пожежогасіння, змонтувати дизель-генератор, прокласти теплові мережі та провести благоустрій території.

Компанія «СК Стройінвест» почала будувати цей хірургічний корпус лікарні ще у січні 2022 року, а Дніпропетровська ОДА оплатила за роботи 365,28 млн грн. Проект тоді замовили у ФОП Дмитра Ященка через торги за 5,82 млн грн. У вересні 2023 року виникла потреба в коригуванні проекту, і це знову замовили у Ященка за 1,50 млн грн без проведення торгів. У квітні 2024 року договір було розірвано через зміну обставин, після чого нове коригування замовили вже значно дорожче за 6,04 млн грн. Закупівлю також провели без торгів, обґрунтовуючи це захистом прав інтелектуальної власності. (Проект може бути визнаний об’єктом інтелектуальної власності лише у випадку, якщо його створення пов’язане з творчою працею. Відтак замовнику направили запит щодо підтвердження авторського права на проектно-кошторисну документацію об’єкту).

У договорі передбачений аванс у розмірі не більше 30% від вартості річного обсягу робіт. На 2024 рік заплановано робіт на суму 133, 59 млн грн, отже аванс складає 40,08 млн грн. Використати його потрібно протягом трьох місяців.

Договірна ціна динамічна, тобто платити можуть по цінах, що відрізняються від кошторису.

У підсумковій відомості ресурсів плити Armstrong «Bioguard Plain Board» 600х600 мм врахували по 636 грн/кв. м. Компанія «Venbud» пропонує їх по 458 грн/кв. м, а база «Куб» по 494 грн/кв. м, що в середньому на чверть дешевше.

Вогнетривкі розподільчі коробки Р30-Р90 (150х116х67) замовили по 2 335 грн/шт. На ринку їх можна купити по 1 5841 594 грн/шт, що в півтора рази дешевше.

Кабель ВВГнгд 5х6 мм вписали по 202 грн/м, а «Укрпровід» продає його по 165 грн/м, що на 18% дешевше.

Ціни на найбільші позиції: плитку для підлоги, лінолеум, різні марки Ceresit, клей Forbo приблизно ринкові. Проте цін на ламінат високого тиску High Pressure Laminate, HPL на алюмінієвій системі панелями на клею Sika Tack Panel з заповненням швів бактерицидним герметиком по 8 258 грн/кв. м та джерело безперебійного живлення з ізолюючим трансформатором в комплекті з шафою з акумуляторними батареями для живлення споживачів першої особливої категорії за 18, 53 млн грн у відкритих джерелах не знайшлося.

Фірма отримала підряд без конкуренції, оскільки на відкриті торги більше ніхто не подався. Для участі потрібно було надати лист-підтвердження від орендодавця, датований не раніше ніж за 30 днів до оголошення, що підтверджує згоду на використання його машин та обладнання на весь термін робіт до кінця 2025 року. Фірма представила такий лист від ТОВ «Біг Сіті Груп».

Технічна специфікація займає 165 сторінок, а на підготовку та подання тендерної пропозиції відведено лише 11 робочих днів. За словами наших джерел у будівельній галузі, цього часу недостатньо, щоб якісно підготувати таку велику кількість документації.

Департамент капітального будівництва Дніпропетровської ОДА очолює Олександр Кушвід, уповноважена особа з публічних закупівель – Юлія Масльоха.

Дніпровська «СК Стройінвест» належить Наталії Лазарь. Раніше її засновником був Денис Островський. Він також володіє дніпровською «Біг Сіті Груп», якою колись керувала Наталія Лазарь. Саме в неї «Стройінвест» зараз орендує техніку. Ще «Стройінвест» є фігурантом розслідування «Бігус.інфо», де Юрій Голик під час «Великого будівництва» говорив з Островським про отримання грошей з бюджету на ремонти лікарень.

Ганна Кислякова, «Наші гроші»


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ