А тим часом чергового працівника державної служби ловлять на хабарництсві

Микола Ясень 15.03.2024 729

В Ужгороді на вимаганні неправомірної вигоди викрили співробітника Державної служби з надзвичайних ситуацій

15 БЕРЕЗНЯ 2024

В Україні більш ніж надзвичайна ситуація - третій рік тривають воєнний стан і бойові дії з російськими окупантами. А тим часом епідемія корупції та злочинного хабарництва серед чиновників та державних службовців усіх рівнів і ступенів не те що не припиняються - наростають сніговою кулею. У владних структурах посадовці немов показилися і в першу чергу переймаються не захистом країни від рашистів, а власним нечесним і зочинним збагачення. І таке враження, що не бояться зловживати всюди і з усім, де і чим можна. 

Щойно в Ужгороді на отриманні хабаря прокурори спільно зі слідчими й оперативниками ДБР та Управління стратегічних розслідувань Нацполіції затримали співробітника ГУ ДСНС України в Закарпатській області. За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури йому негайнгно повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, причому вчинене повторно (ч. 3 ст. 368 КК України). Отож чолов'яга  уже попадався, але благополучно уникнув справедливої кари і сприйняв це так, що можна і далі свавільничать.

Уявіть собі, не цураючись навіть дрібних "надходжень". Аджн за даними слідства в даному випадку підозрюваний "переконав" підприємця, що за хабар сприятиме в оформленні  необхідних йому документів щодо відповідності орендованого приміщення вимогам законодавства з питань пожежної безпеки. «Допомогу» з вирішення питання щодо одного об’єкта він оцінив,скажімо, в 40 тис. грн.

Але ж якби це був єдиний - чи поодинокий - випадок  в "діяльності" посадовця-негідника. З осені минулого року правоохоронці задокументували кілька зустрічей підприємця з фігурантом, у ході яких останній загалом одержав уже 48 тис. грн неправомірної вигоди. А днями, саме під час передачі чергової данини, його було спіймано  на гарячому і затримано.

Правоохоронці повідомляють, що наразі вирішується питання про обрання чоловікові запобіжного заходу. Розпочалося досудове розслідування.

Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ