А УКРАЇНЦІ ТИМ ЧАСОМ РОЗБУДОВУЮТЬ ЄВРОПУ

За матеріалами інтернет-видань 03.10.2024 67

 

Зеленський просив союзників повернути українських чоловіків, але отримав відмову

Олег Дерев'янко 

Президент Володимир Зеленський звертався до керівництва країн, куди втекли від війни українці, з проханням посприяти поверненню на батьківщину чоловіків призовного віку, але ті не погодилися. Про це повідомляє Українська правда з посиланням на Bloomberg.

Як пише видання, Зеленський намагався переконати своїх союзників допомогти повернути в Україну чоловіків призовного віку. Він обговорював з ними це питання на двосторонніх зустрічах. Але «політики від Польщі до Угорщини заявили, що не відправлятимуть біженців назад, доки триває війна».

Ми ЗАКРИВАЄМО СКЛАД - чоловічі ECCO за КОПІЙКИ!

Ми ЗАКРИВАЄМО СКЛАД - чоловічі зимові ECCO за КОПІЙКИ!

Bloomberg звертає увагу, що для такої відмови існує також економічна причина: багатьом компаніям в цих країнах бракує працівників, наприклад, для новозбудованих автомобільних заводів чи заводів з виробництва акумуляторів.

Крім того, українські біженці у Польщі, наприклад, здебільшого забезпечують себе самі: 80% їхніх доходів – це зарплати на місцевих роботах. У Чехії українські біженці заплатили майже вдвічі більше податків у першому кварталі 2024 року, ніж отримали у вигляді соціальної допомоги. Країна також має найнижчий рівень безробіття в Європейському Союзі – 2,7%, що ускладнює пошук працівників.

«Відверто кажучи, багато чеських компаній залежать від навичок і працьовитості українських біженців. Будівельна галузь, наприклад, повністю б зупинилася без українських робітників», – пояснює очільник головної лобістської групи чеської роздрібної торгівлі та індустрії гостинності Томаш Проуза.

Bloomberg нагадує, що Європа прийняла мільйони біженців з України після масштабного вторгнення росії в лютому 2022 року. Уряди європейських країн надали їм особливий статус і фінансову допомогу.

За даними Агентства ООН у справах біженців, близько 5 мільйонів українців залишаються біженцями у західних країнах.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ