Афганські військові сотнями тікають у Таджикистан, рятуючись від наступу талібів

За матеріалами інтернет-видань 04.07.2021 157

Чергова група із понад 300 афганських військових перейшла кордон Таджикистану через захоплення талібами нових територій на півночі Афганістану. Це вже третій такий випадок за останні два тижні.

Як пише «Радіо Озоді», прикордонна служба Таджикистану заявила, що ситуація на кордоні ускладнилася після того, як кілька сіл і прикордонний пост в афганській провінції Бадахшан на північному заході країни були захоплені талібами, і це змусило більше 300 афганських солдатів втекти в район Шамсіддінов Шохін Хатлонської області Таджикистану.

Таліби впродовж останніх тижнів відбили в урядових військ Афганістану десятки районів на тлі виводу із країни військ міжнародної коаліції на чолі із США. Все це викликає побоювання, що підтримуваний Заходом уряд у Кабулі може бути повалений, як раніше прорадянський режим після виведення військ СРСР.

Тим часом США намагаються сформувати регіональну коаліцію для протидії талібам. Держсекретар США Ентоні Блінкен 1 липня зустрівся з цього приводу у Вашингтоні з високопоставленими дипломатами з Узбекистану і Таджикистану.

У квітні США офіційно почали виведення своїх військ з Афганістану.

Державний секретар США Ентоні Блінкен розповів, що після виведення військ країна не планує назавжди покидати Афганістан. Там залишиться американське посольство і підтримка.

Під час операцій в провінціях Афганістану військові знищили 140 бойовиків терористичного руху «Талібан».


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ