Аграрії б'ють на сполох: перевезення руди дешевше перевезення зерна

За матеріалами інтернет-видань 30.06.2022 450
Настав той час, коли жодні пояснення щодо завищених тарифів на перевезення аграрної продукції вже не сприймаються. Політичне лобіювання гірничо-металургійної галузі очевидне. Пише очільник #ВАР Андрій Дикун у своїй колонці на Економічна правда.
Укрзалізниця - Ukrzaliznytsia зробила аграріям "сюрприз": на 70% підвищує тариф на вантажні перевезення.
Якщо "Укрзалізниця" прагне заробляти, то принаймні потрібно створити рівні можливості для бізнесу і нівелювати дисбаланс у тарифах на перевезення зерна, металу, руди і вугілля.
Аграрії змушені віддавати зерно за безцінь, торгувати в збиток, бо працювати без обігових коштів підприємства не можуть. Наразі вантажі агросектору субсидують інші галузі.
З подальшим підвищенням тарифів "Укрзалізницею" дискримінація щодо перевезень та можливостей експорту аграрної продукції посилиться настільки, що буде сприяти хвилі банкрутств в агросекторі.



Андрій Дикун з цього приводу висловив обурення:
Аграрії Півдня і Сходу потребують нашої підтримки, а їм піднімають тариф на жд перевезення!!!! Хто постраждав більше всіх - отримає найнижчу ціну за свою продукцію!!! Зрозумійте - порти заблоковані і єдиний вихід - західний кордон, тому є різниця вести зерно з Львівської чи Донецької областей.
Чому перевезення руди знову дешевше перевезення зерна?
Скільки можна кормити олігархів???"

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ