Аграрії приєдналися до програми по декарбонізації сільського господарства в Європі

За матеріалами інтернет-видань 14.09.2021 201

9 вересня компанія "Байєр" оголосила про запуск в Україні своєї глобальної Вуглецевої ініціативи, головною метою якої є декарбонізація ключових елементів продовольчої системи з акцентом на діяльність сільськогосподарських виробників повідомляє Дс Ньюз. Вона об'єднує агровиробників та інших учасників ланцюга продовольчої системи для зменшення викидів вуглецю, таким чином сприяючи досягненню цілей Європейського зеленого курсу

Нова європейська Вуглецева ініціатива визнає ключову роль агровиробників і їх земель в створенні стійкого позитивного впливу на навколишнє середовище, а також створення міцної і стійкої продовольчої системи. Програма є невід'ємною частиною зобов'язань "Байєр" з питань сталого розвитку, спеціально спрямованих на зменшення викидів парникових газів на 30% до 2030 року. Запуск програми в Європі та Україні є частиною глобальної Вуглецевої ініціативи компанії, яка стартувала в США і Бразилії в липні 2020 року.

Пілотний проект програми передбачає декілька етапів.

На першому етапі визначається поточне утримання вуглецю в грунті на полях господарств-учасників в якості точки відліку. Наступний етап передбачає імплементацію сільськогосподарських кліматично розумних практик з постійним їх вдосконаленням і доповненням. На останньому етапі основне завдання полягає в розробці та налаштування точного і надійного цифрового інструменту моніторингу, звітності та перевірки.

Наша Вуглецева ініціатива активно сприяє розвитку вуглецевого землеробства в Європі шляхом співпраці з аграріями в якості первинних виробників і залучення партнерів по ланцюгу продовольчої системи. Ця співпраця допоможе декарбонізіровать європейську продовольчу систему таким чином, щоб це було вигідно фермерам, навколишньому середовищу та споживачам", - зазначив Ліонель Олександр, керівник з розвитку вуглецевого напрямки в регіоні Європа, Близький Схід і Африка Аграрного підрозділу "Байєр".

Пілотний проект європейської Вуглецевої ініціативи "Байєр" почався з участю 27 сільськогосподарських підприємств на площі близько 500 гектарів, що знаходяться у Франції, Іспанії, Бельгії, Данії, Німеччини, а також в Україні та Великобританії. В Україні учасниками проекту стали три інноваційних господарства.

Важливим елементом європейської Вуглецевої ініціативи "Байєр" є практика взаємодії: аграрії, фахівці "Байєр" і учасники ланцюга продовольчої системи будуть працювати разом у віртуальній лабораторії вуглецевого землеробства, де вони можуть спільно проводити досліди і отримувати нові знання. Зараз триває обговорення щодо участі в проектах ключових переробних підприємств і компаній роздрібної торгівлі, і до кінця року, як очікується, вони приєднаються до Вуглецевої ініціативи. "Основна ідея Вуглецевої ініціативи - створити додаткову цінність для агровиробників, які застосовують кліматично розумні практики ведення сільського господарства, такі як використання покривних культур, зменшення обробітку грунту, сівозміни та точне внесення азотних добрив. Ця діяльність допомагає утримувати вуглець в грунті, одночасно покращуючи його стан , стійкість і продуктивність, а також обмежує викиди в атмосферу ", - коментує Юрій Романько, керівник департаменту агрономічних рішень Аграрного підрозділу" Байєр "в Україні. -

"Також впровадження кліматично розумних практик допоможе українським агровиробникам завчасно підготуватися до вимог Європейського зеленого курсу і поліпшити доступ до європейських ринків". "Наше господарство приєдналося до Вуглецевої ініціативи" Байєр ", тому що ми хочемо навчитися обробляти землю більш стійким і екологічно чистим способом. Ми сподіваємося отримати знання, які допоможуть нам бути більш конкурентоспроможними і мати більшу прибутковість, одночасно застосовуючи більш стійкі методи", - зазначив Вольдемар Мостовенко, начальник відділу досліджень і розвитку ТОВ "Сервісагротех".


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ