Аграріям Львівщини розповіли нюанси оподаткування грантової допомоги

За матеріалами інтернет-видань 16.02.2024 329
Аграріям Львівщини розповіли нюанси оподаткування грантової допомоги

Департамент агропромислового розвитку Львівської ОДА спільно з Головним управління ДПС у Львівській області на численні запити виробників сільськогосподарської продукції провели навчальний онлан-семінар з актуальних питань щодо оподаткування грантової допомоги.
Ольга Могиляк,  заступник начальника відділу Головного управління ДПС у Львівській області, ознайомила учасників семінару з особливостями оподаткування сум отриманих грантів та їх вплив на фінансовий результат.
Посадовиця зазначила, що 4 групу оподаткування можуть обрати сільськогосподарські товаровиробники, в яких частка сільськогосподарського товаровиробництва за попередній податковий (звітний) рік дорівнює або перевищує 75 відсотків.

«Аграріям слід звернути увагу, що Мінагрополітики змінило форму розрахунку частки сільськогосподарського товаровиробника, яка діє з 5 січня 2024 року і тепер платникам потрібно подати до 20 лютого 2024 року розрахунок згідно нової форми звітності»,- зауважила Ольга Могиляк.

Ігор Малех, заступник начальника управління - начальник відділу Головного управління ДПС,  пояснив порядок оподаткування грантів для фізичних осіб-підприємців. За його словами, оподаткування грантів отриманих від міжнародних і громадських організацій залежить від багатьох факторів і до кожного випадку потрібно підходити індивідуально і вивчати, для прикладу, на предмет наявності укладених угод грантодавців з Україною, статус резидента чи не резидента грантодавця тощо.

 

Подробиці фахових роз'яснень тут https://1ll.ink/hT8xg

 

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ