Аграрні міністри Польщі і України домовилися про регулювання торгівлі

За матеріалами інтернет-видань 23.01.2024 208

solskiy-i-syekorskiy-35235

    Міністр Чеслав Сєкерський запевнив, що вже видно перші результати польсько-українських переговорів і розповів подробиці. Про це повідомляє Business Insider.

   За його словами, після переговорів із міністром сільського господарства України Миколою Сольським сторони домовилися, що будуть створені технічні групи, до завдань яких входитиме, серед іншого, вироблення рамок, у яких має регулюватися торгівля між Польщею та Україною.

   Чеслав Сєкерський наголосив, що Єврокомісія повинна ухвалити рішення про призупинення всіх реформ, які зараз проводяться і можуть призвести до подальшого зростання собівартості виробництва і до скорочення обсягів сільськогосподарського виробництва. Польський міністр упевнений, що грошей, виділених на Спільну аграрну політику, може виявитися замало.

Ми хочемо виробити прийнятний для всіх учасників спосіб захисту від негативних наслідків імпорту сільськогосподарської продукції з України. Ми аналізуємо та проводимо внутрішні консультації щодо, зокрема: запропонованого українською стороною механізму ліцензування експорту сільськогосподарської продукції до Польщі. Таке рішення, за відповідної підтримки Єврокомісії, могло б бути прийнятним» – зазначив Чеслав Сєкерський.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ