Агробарони НАНУ продовжують «рулювати» державними землями та іншим

За матеріалами інтернет-видань 24.06.2024 374
На зображенні може бути: 3 людини та текст
   Центр Протидії Корупції, офіційна сторінка ФБ.
   Як посадовець, який призначав корупціонера, а потім на його місце дружину корупціонера, залишився на посаді.
   Ми дізналися, чий підпис стоїть під наказами про призначення нещодавно засудженого за корупцію директора Інституту агроекології Ореста Фурдичка (внизу ліворуч) та його наступниці - дружини корупціонера Фурдичка (внизу праворуч).
   Це багаторічний президент Національної академії аграрних наук Ярослав Гадзало (на фото - вгорі). Причому наказ про звільнення Фурдичка та призначення замість нього його дружини датований одним днем (!).
   Гадзало - людина не дуже публічна, але вже встиг стати фігурантом кількох журналістських розслідувань.
📌 Зокрема, з матеріалу Схеми: за 2019 рік під назвою "Аграрні барони". Про те, як Гадзало, інші очільники Академії аграрних наук та їхні родичі стають власниками землі, яка підпорядковувалась академії.
📌 Як Гадзало користується незадекларованою, записаною на сина квартирою в Печерському районі Києва. Раніше у тій квартирі проводили обшуки детективи НАБУ і знайшли коробку зі 100 тисячами доларів.
📌 З того часу ситуація не дуже змінилась. Як доказ - розслідування Економічна правда про те, як депутати з "академіками" роками заробляли на державній землі десятки мільйонів доларів.
   І тут знову зустрічаємо прізвище Гадзала. Журналісти роблять висновок, що реалізувати більшість схем без його відома навряд чи можливо.
Чому ж цей посадовець, з яким пов’язане суцільне корупційне пекло, досі на посаді? Минулого року СБУ приходила до Гадзала з обшуками, але продовження ця історія не отримала.
   Зате накупила елітної нерухомості мати СБУшника (наступника викритого НАБУ Шила), який цікавився діяльністю одного з інститутів, підпорядкованих Академії аграрних наук.
   Журналісти знайшли два кримінальні провадження, у яких, як підозрюваний та обвинувачений, фігурував Гадзало. Обидва стосуються можливого надання хабарів.
Проте вина Гадзала не була доведена. Справи об'єднали, але прокурори затягнули зі скеруванням до суду. Зрештою суд скористався "правками Лозового" і закрив справу.
   В сухому залишку. Скандальний посадовець Ярослав Гадзало досі на посаді. Досі призначає корупціонерів та їхніх дружин. Досі оберігає корупційне болото у очолюваному відомстві. А дехто досі нам розповідає, що "факти корупції - то вороже ІПСО".

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ