Командирку взвода Оксану Рубаняк нагородили «Золотим хрестом» головнокомандувача ЗСУ

За матеріалами інтернет-видань 24.06.2024 389
Командирку взвода Оксану Рубаняк нагородили «Золотим хрестом» головнокомандувача ЗСУ

 
“Дякую колегам, моїм бійцям, побратимам та командуванню. Вдячна тим, хто йде цей шлях зі мною. Бо сильна та людина, котра має підтримку, опору та вірних людей. З глибоким сумом і гордістю згадую кожного, хто відійшов у вічність, віддавши життя за Україну. До зустрічі, хлопці та дівчата, бо ми ще маємо трохи справ на землі”, – йдеться в дописі.

   Оксана Рубаняк працювала залученим спеціалістом відділу молодіжної політики та спорту Івано-Франківської міської ради. Була організаторкою змагань зі MMA серед військовослужбовців.

   24 лютого 2022 року вступила до лав Добровольчого формування Івано-Франківської територіальної громади № 3, а потім — Збройних сил України. Півтора роки була єдиною жінкою серед військовослужбовців кулеметного взводу 72-ї окремої механізованої бригади. Виконувала бойові завдання на Вуглегірській ТЕС, Зайцево, також на Бахмутському, Мар’янському та Вугледарському напрямках.

   У березні 2022 року отримала важке поранення у Вугледарі. Наприкінці червня того ж року повернулася на фронт.

На початку 2024 року стала командиром взводу Збройних сил України. У березні 2024 року фотографія Оксани з’явилася на обкладинці «Vogue Ukraine».


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ