Агробізнес Львівщини поділився своїми річними досягненнями

За матеріалами інтернет-видань 31.12.2022 647
Агробізнес Львівщини поділився своїми річними досягненнями

За інформацією Департамент агропромислового розвитку Львівської ОДА, Львівщина входить в п’ятірку найбільших експортерів серед регіонів України. В структурі експорту області продукція сільського господарства займає 26,4%. У цьому році  Львівська область ввела в експлуатацію 10 нових  об’єктів с/г виробництва та  інфраструктури на  400 голів ВРХ, 21,6 тис. голів свиней, 46,5 тис. тонн  зберігання  зерна, 1 тис. тонн зберігання фруктів і ягід,  виробництва комбікормів продуктивністю 10 тонн /год, зерноочисного комплексу продуктивністю 100 тонн/ год.
Область  укріпила статус регіону з найбільшою в Україні кількістю сімейних ферм. У 2022 році було зареєстровано 18 нових сімейних ферм, а загальна їх кількість в області збільшилась до 80. Більша частина цих господарств працює у галузі молочного скотарства.
Кожний 4 аграрій області отримав гуманітарну допомогу за результатами співпраці громадських організацій з міжнародними насіннєвими компаніями і проектами.   Фермерам надали 4 гуманітарні партії насіння, якими було засіяно  6,7 тис. га с/г. земель, або 10% від  всієї площі, яку обробляють ФГ області.
У рамках міжнародних проектів підприємства області отримали від проектів МТД рукави та модульні сховища на понад 200 тис. тонн. Завдяки цьому вдалось збільшити загальну потужність зі зберігання зерна на 10% .  Господарствам передано 668 рукавів, техніку для їх наповнення та тимчасові модульні потужності на загальну суму   29 млн. грн.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ