Підсумки аграрного року Січеславщини

За матеріалами інтернет-видань 31.12.2022 577
Підсумки аграрного року  Січеславщини

У ДніпроОВА підбили підсумки аграрного року.
Зазначено, що сільгоспвиробники регіону цьогоріч виростили та зібрали понад 3 млн. тонн зерна. Таким чином, вони ввійшли до п’ятірки регіонів з аналогічним врожаєм.

Під врожай-2023 посіяли майже 640 тисяч гектарів озимини. Це дещо менше за минулий рік, оскільки дощова  погода порушила виробничі плани. Втім, решта площ будуть засіяні навесні  пшеницею, ячменем, кукурудзою та соняшником.


Крім зернових, область має непоганий врожай овочів - понад 600 тисяч тонн.  Зокрема,  картоплі накопано 814 тис. тонн.
За словами директора Інституту зернових культур Владислава Черчеля, Дніпропетровщина,  враховуючи усі складнощі та випробування, завершує рік з достойними результатами.
Як зазначив голова Асоціації фермерів та приватних землевласників Дніпропетровської області Анатолій Гайворонський, аграрії доклали неабияких зусиль, щоб врожай був на столі.

"Вони сміливі, попри всі воєнні небезпеки. Бо приходилося тяжко особливо на прифронтових територіях. І, тим не менш, виконали свої задачі. За це ще й велика дяка ЗСУ. Військові давали нам надійний захист, і ми впоралися разом. Пшеницю, соняшник дружно зібрали. Кукурудза, на жаль, зазнала своїх катаклізмів. Через відсутність електрики у аграріїв не було змоги її повністю зібрати і просушити як слід. 

На завершення року хочу подякувати всім, хто збирав, сіяв, доглядав, боровся з негодою і йшов вперед. Всі поточні питання нам допомагали вирішувати у Мінагрополітики, зокрема перший заступник  Тарас Висоцький, в обласній військовій адміністрації мали свою підтримку. Сподіваюсь, Новий  2023 рік буде до аграріїв більш прихильним і переможним на усіх фронтах", - наголосив Анатолій Гайворонський.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ