Агропродукція України має попит в харчовій промисловості ЄС, тому і потерпає від численних заяв

За матеріалами інтернет-видань 10.04.2024 331
Агропродукція України має попит в харчовій промисловості ЄС, тому і потерпає від численних заяв

Як повідомляє POLITICO,  у разі приєднання України до Євросоюзу, їй доведеться «заморозити» власний аграрний сектор. Бо масовий експорт української агропродукції виводить фермерів та політиків сусідніх країн з рівноваги. Вони з повним правом заявляють про обмеження експорту.
Так, депутат Європарламенту від Польщі Анджей Галіцький озвучив думку, що обмеження потрібні, щоб виправити «нерівність» у торговому балансі між Україною та ЄС. Офіційні особи України назвали нові обмеження безпідставними.
Сусіди України з Євросоюзу обмежують масовий експорт агропродукції, такої як кукурудза, м’ясо птиці та цукор. В ЄС ухвалили посилення обмежень в рамках тимчасової лібералізації торгівлі. Їх погодили після тижнів суперечок 27 країн-членів ЄС.
Факти свідчать на користь позиції України. Її продукція користується великим попитом у харчовій промисловості ЄС, тоді як європейські фермери, які забезпечують незначну частку економіки є єдиною групою, яка вимагає обмежень. Крім того, немає жодних доказів того, що фермери ЄС страждають від конкуренції з боку України.
Здається, ситуація патова - країни Євросоюзу перешкоджають українському експорту, водночас закликаючи Україну наблизитися до ЄС.

 

AgroPolit.com

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ