Окупанти бояться «Бабу-Ягу»

За матеріалами інтернет-видань 10.04.2024 343
Окупанти бояться «Бабу-Ягу»

Великі ударні дрони Vampire доволі швидко завоювали "популярність" серед ворожої піхоти та техніки. Повідомила АрміяInform.
Командир взводу одного з батальйонів окремої десантно-штурмової Поліської бригади Станіслав пояснив, як «Баба-Яга» впливає на перебіг війни.

 

"Оперативна обстановка у нас стабільно напружена. За крайні кілька тижнів штурми не зупинялися ні на день. Активність штурмів також стабільно висока. Згідно зі зведенням Генерального штабу ЗСУ, кількість штурмів на нашому напрямку від 3 до 10, але насправді на «нулі» воно не відчувається так, адже росіяни лізуть постійно. Ворог намагається пройти хоча б на один метр, закопатися попереду, щоб далі знову підійшла їхня група закріплення. Це не залежить від часу доби, вони лізуть як вдень, так і вночі. Як мені здається, найближчим часом обстановка не зміниться," — наголосив командир взводу.
 

За його словами, поява великих ударних дронів кардинально вплинула на перебіг бойових дій. «Баба-Яга» діє переважно вночі, може тягнути велику вагу, і завдяки тепловізійній камері пілот БПЛА знаходить та знищує окупантів.
 

"Окупанти змінили свою тактику, і пересуваються переважно вночі. Якщо раніше вони використовували візуальне маскування, то тепер у них вже є тепломаскування своїх позицій. Ворог намагається збивати наші великі ударні дрони, тягне із собою на позиції обладнання, адже ми їх дуже турбуємо", - зауважив Станіслав.
 

За даними розвідки підрозділу десантника Станіслава, полонені окупанти розповідають, що дуже сильно бояться йти в окопи та відмовляються від виконання завдання цілими групами, адже до цього «Баба-Яга» декілька разів знищувала ворожі позиції.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ