Анатолій Гайворонський: «Куди ми будемо збирати врожай?»

За матеріалами інтернет-видань 08.06.2022 349

У зв'язку з пізньою весною жнива в Дніпропетровській області затягнуться. Якщо раніше ми збирали ріпак наприкінці червня, то цього року очікується його збирання з 10 -12 липня, пшениці - з середини липня. Повідомив у ході брифінгу в ДніпроОДА голова Асоціації фермерів та приватних землевласників Дніпропетровської області Анатолій Гайворонський. Він, зокрема, підкреслив, що вся техніка до збирання врожаю готова, запчастини є, пальне буде.

"Але за такими цінами, як нині, 60-65 грн. за літр - це занадто висока ціна для аграрія. Можливо, з часом, який ще є, відбудеться насичення паливного ринку, і ціна зменшиться", - висловив сподівання Анатолій Гайворонський.

За його словами, фермерів непокоїть питання реалізації зерна. У них  склади заповнені.

"Оскільки ціни, які пропонують, це, практично, ціни собівартості. А деякі культури навіть менше за ціну собівартості. Це, приміром, кукурудза. 3-4 тисячі гривень - це невелика ціна для області. В нас немає таких врожаїв, як в північних областях України, де по 100 -120 центнерів кукурудзи.
Ми сьогодні не говоримо про прибутки, бо йде війна. Нам хоча б вийти на собівартість продукції", - зазначив голова Асоціації фермерів.

На його думку, агросектор області через це терпить збитки. І судячи із затрат на добрива, пальне, ЗЗР, то собівартість продукції цього року зросте.

"Питання: куди ми будемо збирати врожай? - турбує всіх.  Нині і обласна адміністрація, і Мінагрополітики, і Кабінет Міністрів займаються його вирішенням, бо всі розуміють, що наступного року теж треба сіяти", - підкреслив у ході брифінгу Анатолій Гайворонський.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ