«армія рф - нелюди, про це пам'ятатимуть всі покоління українців», - Микола Лукашук

Григорій Давиденко 15.11.2022 579
На зображенні може бути: на відкритому повітрі
      В день роботи саміту "Великої двадцятки" рф показово випустила по Україні 90 ракет. За офіційною інформацією, 70 з них збиті, і є влучання в 15 об'єктів інфраструктури. А дві ракети навіть вдарили по території Польщі, внаслідок чого загинули двоє поляків.Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, за даними ЗМІ, терміново скликав Комітет Ради міністрів з питань національної безпеки і оборони. путін іде проти всього світу, який ніяк не зважиться на адекватну, у всіх сферах, відповідь.

   Увечері голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук підвів підсумки цього важкого дня:

 - Повномасштабне воєнне вторгнення рф в Україну, 265 доба добігає кінця.
🔺Сьогодні росіяни поцілили ракетами по об’єкту енергетичної інфраструктури у Кривому Розі. Є масштабні руйнування. Також знеструмлено чотири шахти. Під землею були 566 шахтарів, нині всіх вже підняли на поверхню.
🔺В «Укренерго» повідомили про екстрені відключення світла по всій країні через масовані ракетні удари. Щодо нашої області: без електропостачання – громади у Нікопольському, Синельниківському, Криворізькому, Дніпровському районах. Енергетики, екстрені служби, ОВА та органи місцевого самоврядування роблять все, щоб стабілізувати ситуацію. Наразі вона контрольована. Електропостачання вже вдалося відновити у Верхньодніпровську, Першотравенську, Петропавлівській, Глеюватській, Брагинівській громадах.
🔺Три ракети над областю наші сили ППО збили (на фото). Попередньо – це були Калібри і Х-101.
🔺Окрім цього, вдень окупанти вдарили з «Градів» по Марганецькій громаді, що на Нікопольщині. Є постраждалий – це чоловік 1969 року народження. В нього уламкові ураження, постраждалому надано медичну допомогу.
В громаді пошкоджено два приватні будинки, господарську споруду, електромережі.
🔺В заобіддя під обстріл потрапила і Великомихайлівська громада у Синельниківському районі. Було пошкоджено лінію електропередач, що призвело до зупинки насосної станції. Наразі і електро-, і водопостачання в громаді відновлене.
       Внаслідок перепаду напруги у системі енергоживлення у Дніпрі сьогодні стався збій в роботі територіальної автоматизованої системи централізованого оповіщення населення.
Роботу системи оперативно відновлено.
       рашисти здійснили масований ракетний удар по Україні. Вже не вперше, бо армія рф – нелюди. Про це знатимуть і пам’ятатимуть всі покоління українців. росіяни за все заплатять.
Зберігаємо спокій і допомагаємо ЗСУ. Програш росії – неминучий. Україну – не зламати🇺🇦

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ