Асоціація фермерів Дніпропетровської області відзвітувала про пророблену роботу за минулий рік

Марина Бабич 03.03.2023 1209
Асоціація фермерів Дніпропетровської області відзвітувала про пророблену роботу за минулий рік

3 березня у Дніпрі відбулася щорічна звітна конференція Асоціації фермерів та приватних землевласників Дніпропетровської області. У ході конференції розглянуті найактуальніші проблеми фермерів, зокрема, блокування податкових накладних, ліцензування пального, закупівля зерна в населених пунктах області за готівку, високі ціни на залізничні перевезення агропродукції, прогалини у земельному праві, мобілізація сільгоспвиробників, допомога ЗСУ, підготовка до посівної.


У роботі конференції взяли участь Голова Всеукраїнського Конгресу Фермерів  Іван Слободяник, очільник департаменту економічного розвитку ДніпроОВА Олексій Псарьов, начальниця управління АПК ДніпроОВА Любов Клімович, представники обласної податкової служби, ДСНС, Ощадбанку, юристи, керівники агропідприємств.  

"Ми всі - патріоти України, і боремося за те, щоб наша Батьківщина була вільною. Але зараз для фермерів настає додаткова пора випробувань, найскладніший період - посівна. Вона може відбутися тільки за наявності багатьох складових: пального, насіння, техніки, тракториста. Якщо в господарстві мобілізували водія трактора, хто сяде замість нього за кермо агрегата ціною кілька сотень тисяч доларів? Одні питання...

Минулого року ми ще посіяли, то був перехідний період, у нас були ще запаси. А цього року як бути? Фермеру нікуди діватися, з однієї сторони податкова кричить: куди за готівку продаєте, з іншого - треба виплатити пайщикам і робітникам зарплату. І те, що економіка пішла в тінь - нікого, здається, не хвилює", - наголосив у своїй промові Голова Асоціації фермерів та приватних землевласників Дніпропетровської області Анатолій Гайворонський.

Він відзвітував перед присутніми про пророблену роботу, акцентував увагу на єдності і спільних діях фермерів, зазначив, що всі пропозиції і рішення конференції будуть направлені до владних структур.


Перевагою конференції стало можливе пряме спілкування сільгоспвиробників з податківцями, юристами, представниками ДніпроОВА щодо мобілізаційних завдань і отриманням відповідей на численні запитання.
Подробиці конференції  - в наступних матеріалах журналістів "Фермера Придніпров'я".


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ