У Орлівщині спалах африканської чуми свиней (АЧС)

За матеріалами інтернет-видань 02.03.2023 683

     Новомосковське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області повідомляє, що 27 лютого 2023 року в селі Орлівщина, по вул. Кооперативній виявили спалах африканської чуми свиней.

    Рішенням ДНПК (Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії) при Новомосковській районній державній адміністрації з 28.02.2023 року введені карантині обмеження на всій території с. Орлівщина, встановлені зони захисту та зони спостереження.

    На місці виявлення АЧС проводиться повний комплекс ліквідаційно-локалізаційних заходів. Свинопоголів’я господарства вилучене, умертвлене, спалене разом з трупами свиней, вилученими з лісу, куди їх вивезли нерадиві господарі, та захоронене на визначеному місці. Проведені дезінфекційні заходи.

    В селі працюють групи обліку поголів’я свиней. Наголошуємо, що власники свиней відповідно до статті 37 Закону України «Про ветеринарну медицину» зобов’язані передавати інформацію про випадки захворювання на АЧС до Новомосковської районної державної лікарні ветеринарної медицини (м. Новомосковськ, вул. Зіни Білої, буд. 89, тел. +38(05693)801.

     "Корисна газета", інформпортал міста Новомосковськ.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ