Аудитори лише фіксують виявлені порушення і недоліки

За матеріалами інтернет-видань 11.10.2023 369
Аудитори лише фіксують виявлені порушення і недоліки

Алла Басалаєва, очільниця Держаудитслужби, назвала маніпуляціями всі спроби виробників перекласти відповідальність на державних аудиторів за невиконання профінансованих на 100% державних контрактів.  Як приклад, вона навела ситуацію із КБ «Луч», ревізію якого проводить ДАСУ за зверненням правоохоронних органів.
Посадовиця нагадала, що висновки, зроблені аудиторами, жодним чином не призведуть до  зупинки виробництва критичних видів озброєння.
Загалом Державна аудиторська служба України з початку повномасштабного вторгнення рф виявила зловживань на 6 млрд гривень, які недоброчесні виробники, виконавці державних контрактів в сфері оборони, хотіли вивести з бюджету країни.

 

«Держаудитслужба не може вимагати повернення коштів від будь-кого, оскільки це не є її функцією. Згідно закону ми можемо лише фіксувати можливі порушення та надавати рекомендації якомога швидше усунути виявлені недоліки. Служба діє по закону і з вимогою повернути кошти до жодного підприємства не зверталась», - зауважила Алла Басалаєва.

 

Державна аудиторська служба України 

 

 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ