Авіація і артилерія ЗСУ вразили 18 об'єктів ворога, - Генштаб

За матеріалами інтернет-видань 02.01.2023 679
       Бойова авіація України: чим замінять застарілі радянські літаки?
  Слава Україні! Триста тринадцятий день героїчного спротиву Українського народу масштабному вторгненню росії.
      За минулу добу ворог завдав 51 авіаудар, у тому числі 44 БПЛА Шахед-136. Усі вони були збиті підрозділами Сил оборони України. Інформацію про нічну атаку на столицю буде повідомлено трохи пізніше. Ворог також здійснив 55 атак МЛРС, в тому числі по дитячій лікарні міста Херсон.
      Загроза ворожих повітряних та ракетних ударів по критичній інфраструктурі зберігається по всій Україні
Ворог продовжує зосереджувати зусилля на проведенні наступальних дій на Бахмутському напрямку. Намагається покращити тактичне положення підрозділів своїх військ на Куп'янському, Лиманському та Авдіївському напрямках. На Новопавлівському та Запорізькому напрямках веде оборону раніше окупованих ліній. На Херсонщині - здійснює перегрупування військ, веде оборону та обстріли позицій наших військ та цивільних об'єктів уздовж лінії зіткнення.
      За минулу добу підрозділи Сил оборони відбивали атаки окупантів в районах населених пунктів Стельмахівка та Білогорівка Луганської області та Роздолівка, Білогорівка, Соледар, Красна гора, Бахмут, Кліщівка, Озерянівка, Опитне та Красногорівка в Донецькій області.
       На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках ознак формування наступальних груп ворога не виявлено.
На Сіверському та Слобожанському напрямках мінометним та артилерійським обстрілам зазнали райони поселень Леонівка Чернігівської області; Вільна Слобода, Есман, Катеринівка та Шалихине - Сумська область та Охірцеве, Вовчанськ та Новомлинська к в Харківській області.
На Куп'янському напрямку ворог обстріляв райони понад 15 населених пунктів. Серед них Андріївка, Куп'янськ, Кучерівка, Лиман Перший, Вільшана, Орлянське, Кислівка та Котлярівка в Харківській області, Новоселівка та М'ясожарівка в Луганській області.
На Лиманському напрямку зафіксовано ворожий вогонь поблизу Новогорівки, Площанки, Невське, Червонопопівки Луганської області, Терни та Діброва Донецької області.
     На Бахмутському напрямку обстріляли понад 15 населених пунктів. Зокрема, це Берестове, Білогорівка, Бахмут, Кліщівка, Курдюмівка, Ступочки, Біла Гора, Костянтинівка та Діліївка в Донецькій області. Ворог також здійснив авіаудар поблизу Білогорівки.
Під вплив пожежі в Авдіївській області потрапили Водяне, Георгіївка, Мар'їнка та Новомихайлівка Донецької області.
Вогнем на Новопавлівському напрямку пошкоджено Нескучне, Времівка, Велика Новосілка та Вугледар у Донецькій області.
        На Запорізькому напрямку зафіксовано обстріли з танків, мінометів та ствольної артилерії в районах населених пунктів Новосілка та Новопіль Донецької області та Ольхівське, Залізничне, Оріхів, Новоандріївка, Щербаки, Степове та Мусіївка в Z апоріжжя.
На Херсонському напрямку від ворожих обстрілів постраждала цивільна інфраструктура Тягинка, Новотягинка, Понятівка, Дар'ївка, Садове, Станіслав та Херсон.
      31 грудня було підтверджено, що вогнем пошкоджено райони концентрації живої сили та техніки окупантів на тимчасово окупованій території Запорізької області. У районах Тарасівки, Басань, Полог, Бердянська, Токмака ворог втратив понад 175 поранених військовослужбовців, знищено 12 одиниць озброєння та військової техніки різних типів та склад боєприпасів противника. Інформація щодо ліквідованих окупантів уточнюється.
        Авіація Сил оборони завдала 13 ударів по районах, де зосереджувалися окупанти. Підрозділи ракетних військ та артилерії в свою чергу за добу вразили 5 областей концентрації ворожої живої сили та військової техніки.
Вірте в ЗСУ! Ми переможемо! Слава Україні!

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ