Чому ні Порошенко, ні Зеленський не повернули звання Героя України Степану Бандері?

За матеріалами інтернет-видань 02.01.2023 675

Блог Ірини Фаріон

       Цьогоріч біля пам'ятника Бандері у Львові на традиційному вічі, яке започаткувала свого часу ВО "Свобода" разом із Маршем Бандери по всій країні, влада ВСІМ закрила уста. Виступальників НЕ БУЛО. Можливо й тому, що мене туди наперед вписали..., а потому швидко передумали. Священники своє відспівали, хтось із них сказав украй убоге, боязливе слово, відтак заспівали пісень...Чогось при покладанні квітів затягнули жалібне "Кру, кру, в чужині умру...". То нині Бандера вмер чи народився??? Хто пише такі сценарії національної безпомічности? Львівці?

14 захватывающих фактов об УПА /

       Не промовляв НІХТО. Справді, цій владі, особливо Андрію Садовому, нема що сказати про Бандеру. Це чи не єдина щирість, на яку вони здатні. Садовий його так само боїться і ненавидить, як пуйло в болотній москві. А сьогодні наче в тренді приліпитись до Бандериних ідей – ото й приліпився. Щодо "слуг народу", то для Зеленського Бандера непідйомний: він від часу великої війни жодним позитивним словом не згадав про героїчні національно-визвольні змагання ОУН-УПА. У його голові не вкладається, що сучасна сила ЗСУ виросла із сили УПА – армії, яка ніколи не капітулювала і не прийняла так званої побєди 1945 року. Армії, що воювала з московським ворогом до 60-х років ХХ сторіччя, коли всі лягли під московський терор. Це погано, президенте. Це ваш страх перед істинними героями і перед непереможною Ідеєю Нації. Вам до того ще рости, а може, і не дорости. Вивчайте спадщину Бандери. Вона вас вразить.

        Щороку в цей день вручають премію ім. Степана Бандери за виняткові заслуги у втіленні бандерівських ідей. Цю премію заснували дві людини: Ірина Фаріон – тоді депутат Львівської обласної ради, і Олег Панькевич – голова Львівської облради 2010-2012 рр. Я, зокрема, писала Положення цієї премії і входила до комісії з її присвоєння. Це була наша форма протесту з Олегом Панькевичем проти скасування звання Героя України Степанові Бандері в Донецькому суді. Ми вимагали і від ряженого в національний стрій Порошенка, і від Зеленського повернути Бандері і Шухевичу звання Героїв України. Ні Порошенко, ні Зеленський цього не зробили. Це їхнє правдиве ставлення до цього народного Героя. І це логічно: це не їхній світ, не їхні цінності, не їхні ідеали. Бо в Бандери про Вічне, в них – про ситуативне і за потребою. Навіть ракети їх ще й досі не повернули до глибин націоналізму як ідеології поневоленої нації, що стала месником.

         А що ж Садовий? Премію прийшли вручати заступники Козицького (а де ж сам очільник ОВА?) і ненависник Бандери Садовий, що категорично відмовляється підняти червоно-чорний стяг на Львівській ратуші бодай 14 жовтня, всупереч ухвалі міськради. Натомість на будівлі облради та адміністрації стяг підняли догори ногами...

        Мовчазно, тупо, нікчемно і на німо тупцювала львівська влада біля Бандери. Як карлики біля велета. А потому так само на німо, як щурі, згинули з площі біля пам'ятника, залишивши людей без слів про Героя України, без привітань, без уваги і поваги. Бо хіба можуть малі промовляти про Великого? І чи мають смілість надати слово тим, хто знає силу Бандери і може донести її до людей? А нащо тим людям давати правдиву силу? Так можуть і трон влади ліліпутів завалити...

       Ото й уся нині правда в Бандерин день під журливу пісню "Кру, кру..." про львівську каналізацію на верхах влади і про їхню абсолютну нездатність збагнути, що визволення наші в бандерівському чині. І той Чин творять наші воїни на фронті. А запілля в глибокій морально-духовій та ідейній немочі. Коли б націоналістичні ідеї сповідувало понад 50% країни, то не було б у путіна жодних шансів розпочинати війну. Тому й платимо найкращими за найгірших і ніяких.

       "Ідейно-світоглядові переконання, політичне кредо, непослідовність у життєвому прямуванні, особиста честь, гідність і добре ім'я – це не чоботи, які можна почистити, а то й викинути, замінявши новими", – Степан Бандера.

      З уродинами, Степане Андрійовичу! Таки довгий наш шлях до перемоги. У Львові передусім.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ