Авіація і ракетники ЗСУ вразили 20 важливих об'єктів загарбників, - Генштаб

За матеріалами інтернет-видань 09.04.2023 376
На зображенні може бути: 2 людини
    Оперативна інформація станом на 06.00  09.04.2023 р., 410-та доба широкомасштабного російського вторгнення.
     Упродовж минулої доби противник завдав 4 ракетних та 40 авіаційних ударів, здійснив 58 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та цивільній інфраструктурі населених пунктів.
    Ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. За минулу добу, завдяки мужності кожного воїна, було відбито понад 50 атак противника на зазначених напрямках.
    На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формувань наступальних угруповань противника не виявлено.
    На Лиманському напрямку минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії в районі південніше Кузьминого та Верхньокам’янського.
    На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії, намагається взяти під повний контроль місто Бахмут, тривають бої. Протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії в районі населеного пункту Богданівка. Підрозділи сил оборони відбили близько 10 атак противника на зазначеній ділянці фронту.
    На Авдіївському та Мар’їнському напрямках противник вів наступальні дії
в районах Новокалинового, Сєверного, Первомайського та Мар’їнки Донецької області, успіху не мав. Найзапекліші бої на зазначеній ділянці фронту тривають за Мар’їнку, де було відбито понад 15 ворожих атак.
   На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує нарощувати у фортифікаційному відношенні оборонні рубежі та позиції. Здійснив обстріли понад 40 населених пунктів, що поряд з лінією бойового зіткнення.
   російські окупанти продовжують посилювати контррозвідувальний та поліцейський режим на тимчасово зайнятій території Херсонської області. Зокрема, в Горностаївському районі Херсонської області тривають рейдові заходи з перевірки особистих телефонів у місцевого населення на наявність фото- та відеоматеріалів, а також "забороненого" контенту. Під час таких перевірок окупанти фіксують персональні дані місцевих жителів, вибірково обшукують їхні оселі.
    Авіація Сил оборони за добу завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Також, наші захисники збили 2 БпЛА типу “Supercam”, 6 БпЛА типу “Орлан-10” та 6 БпЛА типу “Zala”.
    Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 2 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, 1 склад боєприпасів, 1 позицію засобів протиповітряної оборони та 5 станцій радіоелектронної боротьби противника.
    Підтримуймо Збройні Сили! Переможемо!
    Слава Україні!
На зображенні може бути: текст «reHepaлbHий wTa6 3C yKpaйHи iHфopmye npoTRrom 24.02.22 09.04.2023 OPIEHTOBHI BTpaTи npoTиBHиKa cKлaли: 品 лKBAoBaHo oco6oBoro cKлaAy +470 108150 LIQUIDATED PERSONNEL 3636 TANKS TAHKIB 6oйoBиx 6poHboBaHиx mawиH ARMOURED PERSONNEL VEHICLE apTилepйcbKиx cиcTem pc3B +13/0 2040/533 2040 ARTILLERY /MLRS 3aco6и nno ANTI-AIRCRAFT WARFARE SYSTEMS 300 /292 ΛΙΤΑΚΙΒ/ΓΕΛΙΚΟΠΤΕΡΙΒ AIRCRAFT/HELICOPTERS +14 2312 6nлa onepaTиBHo-TaKTи4Horo piBHR UAV OPERATIONAL TACTICAL LEVEL KpилaTi paKeTи CRUISE MISSILES 18 Kopa6л /KaTepи WARSHIPS/BOATS aBTomo6лbHa TEXHIKA TA uиcTepHи 3 nmm +3 5602 VEHICLES FUEL TANKS cneuaлbHa TEXHIKA +5 309 SPECIAL EQUIPMENT»

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ