Авіація ЗСУ завдала 16 ударів по об'єктах рашистів, - Генштаб

За матеріалами інтернет-видань 20.12.2022 569
ЗСУ почали інтенсивну підготовку тактичної авіації
       Слава Україні! Трисотий (300) день героїчного спротиву Української нації масштабному вторгненню рф триває.
Ворог продовжує зосереджувати свої зусилля на проведенні наступальних дій на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Намагається відновити втрачену позицію на Лимані і веде оборону на інших напрямках.
     За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбивали атаки окупантів у районах населених пунктів Стельмахівка, Червонопопівка, Серебрянське Луганської області, Верхньокам'янське, Підгородне, Бахмут, Опитне, Курдюмівка, Краснохорівка та Мар'їнка Донецької області.
    Упродовж доби ворог завдав 4 ракетних та 60 авіаударів, а також завдав понад 80 атак МЛРС. Внаслідок цих ударів постраждала цивільна інфраструктура та населення.
Загроза ворожих повітряних та ракетних ударів по критичній інфраструктурі зберігається по всій Україні
На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань окупантів не виявлено. Певні підрозділи збройних сил республіки білорусь та російської федерації продовжують дислокуватися в прикордонних з Україною районах.
На Сіверському напрямку від мінометних ударів постраждали населені пункти Тимоновичі, Карповичі та Костобрів Чернігівської області та Нововасилівка, Кіндратівка, Водолаги, Запсілля та Їздецьке в Сумській області.
        На Слобожанському напрямку ворог наніс мінометні та артилерійські удари по позиціях наших військ в районах населених пунктів Стрілеча, Глибоке, Стариця, Вовчанськ, Волохівка, Чухунівка, Дворічна Харківської області.
      На Куп'янському та Лиманському напрямках ворог обстріляв з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії по ділянках населених пунктів Котлярівка, Крохмальне, Берестове у Харківській області та Новоселівське, Стельмахівка, Макіївка, Площанка, Червонп опівка і Діброва в Луганській області.
      На Бахмутському та Авдіївському напрямках ворог продовжує вести штурми, обстрілював танки, з мінометів та ракетної артилерії по наших позиціях в районах тридцяти населених пунктів. Зокрема, це Верхньокам'янське, Берестове, Яковлівка, Соледар, Григорівка, Бахмутське, Часів Яр, Кліщівка, Андріївка, Курдюмівка, Авдіївка, Красногорівка, Мар'їнка, Новомихайлівка Донецької області.
На Запорізькому та Херсонському напрямках ворог продовжує артилерійські обстріли позицій наших військ та цивільної інфраструктури вздовж правого берега річки Дніпро. Постраждали райони поселень Темирівка, Червоне, Малі Щербаки та Плавни в Запорізькій області та Чорнобаївка, Антонівка, Херсон, Микільське, Токарівка та Милюбов у Херсонській області.
Ворог продовжує зазнавати втрат, підтверджено, що пункт постійної дислокації ворога було вражено 18 грудня поточного року в районі Чаплинки Херсонської області. Інформація про загиблих та поранених окупантів уточнюється.
       Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 6 ударів по позиціях зенітних ракетних систем противника. Сили протиповітряної оборони минулої доби збили два ворожі гелікоптери
Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України влучили у склад боєприпасів, 3 пункти управління та 3 райони, де зосереджувалася жива сила ворога.
Вірте в ЗСУ! Ми переможемо! Слава Україні!

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ